Sunt casatorita in grecia cu cetatean grec,in cazul divortului deoarece sunt in tara lui si copilul are cetatenie greaca,ce sanse am eu sa castig copilul?:((
Buna ziua !
Este foarte important de stiut care sunt motivele de divort si ce vinovatie se stabileste, adica din vina cui se desface casatoria .
In definitiv totul depinde de probele din dosarul cauzei .
Cu stima !
Introduceti o cerere de divort la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, avand in vedere ca unul dintre soti are cetatenia Romana si avand in vedere L 105/1992, asta in eventualitatea in care considerati ca sunteti viitoarea victima a unei nedreptati in situatia in care divortul va avea loc in grecia.
daca casatoria este transcrisa in ro , puteti investi cu actiunea de divort , instanta de la judecatoria sect. 1 .
in acest caz, se va dispune efectuarea anchetei sociale, prin comisie rogatorie, in grecia.
conteaza f. mult probatoriul administrat in cauza.
casatoria eu nu am transcriso inca si copilul nu are cetetenie romana ,dar dupa ce voi face toate acestea si voi divorta ce sanse am sacastig copilul am inteles k trebuie sa am o casa si un serviciu stabil in romania ca sa pot lua eu copilul,atept un sfart va rog