avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea care, după ce s-a văzut cu toate bunurile pe numele ei, a schimbat yala locuinței. Cum pot ataca acel act?

buna ziua. am semnat un act de partaj voluntar în timpul casniciei, adică am trecut toate bunurile pe numele fostei sotii iar ea, cand s a văzut cu toate pe numele ei, a schimbat yala la locuința. imediat am introdus acțiune de divorț in urma careia avem custodie comună asupra celor 2 copii. apartamentul care face obiectul actului de partaj voluntar în timpul casniciei este cumpărat prin credit imobiliar pe 20 de ani, de la banca raiffeisen unde fosta soție este angajată si unde a beneficiat de dobândă preferențiala. ea este titularul creditului iar eu co-debitor. s au achitat 10 ani din cei 20. cum pot ataca acel act de partaj voluntar? caut avocat pentru acest caz.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
actul de partaj voluntar în timpul casniciei s a făcut fara încetarea regimului matrimonial.. așadar noi am rămas căsătoriți pana la divorț. intrebarea mea este daca nu poate considerată o formă de abuz de încredere, înșelăciune etc, pentru ca este chiar asa ceva. motivele care pot justifica semnarea acestui act in fata unui judecător pot fi multiple: din dragoste, sau pentru ca sa vada ca am incredere in ea sau alt motiv la îndrumarea unui avocat. o zi buna

Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie vazut daca e vreun dol pe acolo, pe undeva si care a fost scopul partajului voluntar in timpul casatoriei, daca a fost incheiat in scopul de a insela creditori sau altceva. Trebuie vazut si cand l-ati incheiat, ca daca stati asa de ani de zile, sa nu fie prescrisa actiunea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu apreciez ca actul de partaj voluntar nu poate fi desfiintat, acesta a fost perfectat ca urmare a acordului de vointa manifestat de dumneavoastra.

In ce priveste investitiile efectuate, care au dus la sporirea valorii de circulatie, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea constatarii unui drept de creanta.

Dreptul de creanta este supus termenului general de prescriptie, cel de 3 ani, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata.

Dreptul de creanta trebuie cuantificat , in baza probatoriul propus de catre dumneavoastra.

Probele pot fi reprezentate de declaratii de martori, inscrisuri, interogatorii, expertiza de specialitate.

Ulterior, daca sumele de bani mentionate in hotararea judecatoreasca nu sunt platite voluntar, va puteti adresa unui executor judecatoresc, in vederea initierii executarii silite, aceasta putand fi realizata in toate formele sale, mobiliara , imobiliara si prin poprire.

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In disperare de cauza puteti incerca orice dar sansele sunt practic infime ca sa nu spun 0.Asa se intampla cand părțile nu au minima cultură juridică de a apela la un profesionist atunci când iau decizii care vizează sume importante.Pacat...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

sonny2080 a scris:

actul de partaj voluntar în timpul casniciei s a făcut fara încetarea regimului matrimonial.. așadar noi am rămas căsătoriți pana la divorț. intrebarea mea este daca nu poate considerată o formă de abuz de încredere, înșelăciune etc, pentru ca este chiar asa ceva. motivele care pot justifica semnarea acestui act in fata unui judecător pot fi multiple: din dragoste, sau pentru ca sa vada ca am incredere in ea sau alt motiv la îndrumarea unui avocat. o zi buna

Juridic nu ne intereseaza care ar putea fi motivele imaginare, pe noi ne intereseaza motivele reale.
In functie de situatie, cum ati aratat mai sus, a efectelor actului asupra creditorilor sau a scopului urmarit de parti, mie imi pare ca acel act de partaj e nul. Pare cel putin imoral, facut in dauna creditorilor...
Mergeti la actele la un avocat sa vada ce e acolo semnat si sa vedeti ce cale alegeti. Va recomand sa negociati cu doamna.
Subscriu la postarea de mai sus.Creditorii in baza declaratiei dvs. ar putea desfiinta in principiu , actul de partaj incheiat in defavoarea lor.Tinind cont de asta negociati cu fosta sotie aratind ca are de pierdut prin atitudinea ei si este mai indicata o despartire amiabila, eventual mergeti la un mediator.Cred ca si sfatuitorii sotiei din banca unde lucreaza o vor consilia in acest sens , al negocierii.

Alte discuții în legătură

Contract de nevoi personale Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani si acum 1 un am hotarit impreuna cu fostul meu sot sa mergem la notar sa trecem ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar miona13 miona13 Buna ziua, in primavara anului trecut am divortat de fostul sot, el fiind cel care a solicitat incheierea casatoriei. Neavand copii, divortul s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)