Buna ziua am si eu o problema ieri mi s-a virat in cont 1000 de euro si este o greaseala . Ce pot face sa restitui bani tinand cont ca eu am poprire pe acel cont si nu pot sa scot banii
Buna ziua!
Sa intre in contact persoana ce a transferat suma de banii in contul dvs. cu executorul pentru ai explica intamplarea si ai elibera suma de sub poprire.
Trebuie sa fie. Banii nu va reveneau dvs., nu era o plata directa catre dvs. ( salariu, prima, indemnizatie in urma unui contract, etc.)
Sa discute persoana in cauza cu executorul, sa faca dovada ca banii au ajuns accidental in contul dvs. ( s-a gresit o cifra din cotul IBAN, orice motiv...) si domnul sa elibere suma respectiva, asta daca nu a virat.o creditorului.
Se poate ajunge si in instanta, daca nu se inteleg.
Când a virat banii în cont, ce a scris la rubrica DESTINAȚIA banilor`? Doar instanța de judecată poate da o soluție executorie în acest caz. Executorul tot ce prinde în cont, execută silit.
Cel care a trimis banii "greșit" trebuie să convingă judecătorul că a greșit cu adevărat când a virat banii.
Fără o decizie judecătorească Executorul nu poate fi obligat să restituie sau deblocheze acei bani.
Numai cel care va virat banii în cont, poate cere în instanță returnarea banilor, și dacă nu dovedește cu probe certe că a greșit beneficiarul cu adevărat, poate pierde procesul.
Eu am virat o suma in alt cont acum cativa ani. Banca ii mancase deja. M-am dus la banca, am aratat documentele ca era alta firma si se gresise contul. Banca a anulat transferurile, a oprit comisioanele operatiilor si a dat banii inapoi. Doar banca poate face asta.