In ROI al firmei trebuie sa fie prevazute sanctiuni administrative (aceleasi cu cele din Codul muncii) pentru nerespectarea normelor privind securitatea si sanatatea in munca.
-Art. 178 (1) Angajatorul răspunde de organizarea activității de asigurare a sănătății și securității în muncă.
(2) În cuprinsul regulamentelor interne sunt prevăzute în mod obligatoriu reguli privind securitatea și sănătatea în muncă.
-Art. 241 Regulamentul intern se întocmește de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanților salariaților, după caz.
-Art. 242 Regulamentul intern cuprinde cel puțin următoarele categorii de dispoziții:
a) reguli privind protecția, igiena și securitatea în muncă în cadrul unității;
f) abaterile disciplinare și sancțiunile aplicabile;
g) reguli referitoare la procedura disciplinară;
-Art.243 (4) Regulamentul intern se afișează la sediul angajatorului.
-Art. 248 (1) Sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârșește o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcție, cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăși 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1—3 luni cu 5—10 %;
d) reducerea salariului de bază și/sau, după caz, și a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1—3 luni cu 5—10 %;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
La nivelul angajatorului se intocmesc documente care prezinta/ analizeaza nerespectarea normelor ssm si angajatorul aplica sanctiunea disciplinara prin decizie interna.
Alcoolemie la munca
philip
buna ziua....nu stiu inca cum functioneaza acest site , insa rog pe oricine ma poate ajuta in problema mea sa-mi raspunda....la intrarea in intreprinderea in ... (vezi toată discuția)