Buna ziua..va rog sa ma ajutati cu o nedumerire...anul trecut 2018 am cumparat un apartament...pers fizică...administratora ne.a dat adeverința pt la banca ca nu sunt datorii...după finalizarea actelor la banca si achiziționarea apartamentului...am aflat că administratora nu a plătit unlele dari.(aceasta din urmă fugind cu banii)..veolia in speță...in perioada 2016...2017...la nivelul asociației s.a decis ca locatarii sa plateasca încă odată facturile din acea perioadă si sa o de.a in judecata pe administratora fugara.. urmând la o anume data sa se recupereze de la această facturile plătite de 2 ori....având în vedere că sunt proprietar din 2018..ma poate obliga sa plătesc aceste datorii din 2016?cum este corect sa procedez?
Este situatie des intalnita in imobilele de locuit in comun
Gotararea achitarii debitelor acumulate la furnizorii de utilitati/prestatori de servicii este temeinica avand in vedere ca acestia au dreptul legal sa sisteze furnizarea utilitatilor pana la achitarea integrala a debitelor
Daca hotararea suportarii debitelor de cate proprietari,apartine adunarii generale aceasta este obligatorie pentru toti proprietarii
Am inteles...dar tot nu mi se pare normal sa plătesc ceva...ce nu imi apartine...totusi nu exista nici o cale legala...pentru ca aceste sume sa revina foștilor proprietari?
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Logica juridica ar putea fi urmatoarea:
- dvs. nu ati facut consumul respectiv, ca urmare refuzati sa platiti cotele la utilitati ale proprietarului X.
- asociatia va someaza verbal sa platiti, puteti sa solicitati sa va dea in scris solicitarea. Solicitati sa motiveze cererea cu precizarea bazei legale, legea si art.
- dvs. raspundeti in scris asociatiei ca nu doriti sa platiti debitele numitului X
- in aceste conditii asociatia va poate lua banii intr-un singur fel, adica prin introducerea unei cereri de executare silita la judecatorie, in care va preciza ca il executa pe numitul Y pentru debitele numitului X si va atasa documentele justificative
- aplicand prevederile legale, legea 230/2007, in vigoare la data faptei, codul de procedura civila, instanta va trebui sa respinga cererea asociatiei de proprietari
- mai ales ca aveti si o adeverinta de la asociatie la preluarea apartamentului ca nu l-ati preluat cu datorii
- la preluarea cu datorii ar fi trebuit sa fie mentionat in mod expres acest lucru in contractul de vanzare cumparare. Si aici e o discutie, nici fostul proprietar nu se afla in culpa din moment ce a platit o data si s-a constatat culpa administratorului.