avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pe CPI vs cheltuieli pe beneficiari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pe CPI vs cheltuieli pe beneficiari

B/una ziua, intampin urmatoarea situatie: presedintele ma intreaba daca pot distribui cheltuielile care se impart pe CPI in mod egal pe apartament, in ideea in care afirma ca toate firmele de administrare din oras fac acest lucru...eu de ce nu as putea sa o fac?? Prin urmare eu am invocat Legea 196/2018 si cum este corect la care imi sugereaza sa fac contract individual cu fiecare in parte in ce priveste administrarea si curatenia. Intrebarea mea este: pot hotari in AG acest lucru si daca da , este si legal? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:41, 27 Martie 2019
Presedintele sa citeasca legea.Nu puteti sa faceti ceva contrar legii, chiar daca in AG se hotaraste astfel.
Contract individual pentru ce? La ce ii foloseste?Nu se face...dvs administrati un bloc, nu apartamentul lui x si y.
De acord cu dvs., dar totusi in Ordinul nr. 1058/2019 privind aprobarea conţinutului-cadru al statutului asociaţiei de
proprietari şi al regulamentului condominiului se mentioneaza ceva despre o conventie individuala sau contract individual. Stiti mai multe detalii despre acest aspect? Multumesc mult.
Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa respecte si sa aplice dispozitiile in domeniu
Adunarea generala nu poate dispune hotarari contrare dispozitiilor legii in vigoare
Si totusi firmele mari de administrare cum reusesc sa imparta toate cheltuielile in mod egal pe ap sau legea pentru ei este diferita de Legea 196/2018? Multumesc pt raspunsuri.
Atunci cand spuneti firmele mari,probabil va referiti la cei care administreaza blocurile noi, unde dezvoltatorii insista sa administreze ei si unde, la inceput,nu exista asociatie de proprietari.Din nestiinta,probabil,iau factura si o impart egal.Dar,daca un proprietar contesta,sau,mai bine, merge in instanta,''asociatia' pierde procesul.
Dvs faceti cum spune legea...presedintele sa va dea in judecata daca nu ii convine....desi nu cred ca o va face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as avea nevoie de parerea voastra in urmatoarea speta. ... mroby mroby Buna ziua! As avea nevoie de parerea voastra in urmatoarea speta. O parte din proprietari hotarasc in AG reabilitarea partilor comune, in regie proprie ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)
Repartizarea legală a cheltuielilor reprezentând servicii de administrare, curățenie și indemnizații junealina junealina Cunoașteți situații în care, în mod legal, în cadrul unei asociații de proprietari, cheltuielile reprezentând servicii de administrare, servicii de ... (vezi toată discuția)