avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Există vreo reglementare referitoare la actele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Există vreo reglementare referitoare la actele necesare la dezbaterea succesiunii? Notarul nu mi-a cerut certificatul fiscal, prin urmare clădirile nu sunt menționate

Exista vreo reglementare legală referitoare la actele necesare pentru dezbaterea succesiunii? As avea nevoie doar de temeiul legal, întrucât trebuie sa demonstrez greseala notariala strecurată la dezbaterea succesiunii, pentru ca notarul nu mi-a cerut certificatul fiscal si prin urmare, clădirile construite nu sunt menționate în succesiune!
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nicio problemă.
Solicitați eliberarea unui supliment la certificatul de mostenitor, unde menționați construcțiile.
Mi-as dori un raspuns strict la intrebare! Cunosc faptul ca pot sa suplimentez succesiunea, dar nu e vina mea ca au gresit-o. Cine e vinovat sa-si asume si cheltuiala suplimentarii. Eu doresc sa demonstrez cu un temei legal ca e vina lor și sa-si asume cheltuiala. Pentru asta am nevoie de dovada ca erau obligati prin reglementari legale sa verifice ca exista constructii. Nu mi s-a cerut certificat fiscal. Multumesc!
Vinovat sunteti și dvs pentru că nu citiți ce semnati.
Notarul include in masa succesorala bunurile declarate de moștenitori.
Nu e obligația lui să verifice tot ce avea defunctul.
Dacă dvs nu ați declarat construcțiile, nu vi s-a cerut certificatul de atestare fiscală.
În plus, nici dvs nici alți membrii de pe forum nu sunteți organe de control ale notarilor.
Legal, nu e nicio greșală.
Atât timp cât puteti suplimenta masa succesorala, nu ati suferit niciun prejudiciu.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
raluk0207, utilizator
Eu am fost la notar cu buna credinta ca stie ce are de facut. El e profesionist in acte notariale si nu eu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E profesionist pe ceea ce solicitati dvs. Nu e mama Omida, sa va citesca gandurile.
Ati mentionat existenta constructiilor? Ati prezentat actele de proprietate ale acestora? Ce acte avea defunctul? Ati prezentat o adeverinta de la Registrul Agricol ca defunctul figura cu ele la rol?

Alte discuții în legătură

Notariat -succesiune STEFAN CEL MARE STEFAN CEL MARE In 1998 am cumparat casa socrilor mei cu contract vinzare cumparare cu clauza se intretinere si uzufruct in suprafata totala de 4600m (1200m curti constructii ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii doar pt un anumit lucru paul45 paul45 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire. Stiu ca la decesul unei persoane se deschide succesiunea. Dupa care se poate deschide dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune, bunuri omise Angel22 Angel22 Ce se poate intampla daca un succesibil nu declara bunurile defunctului. (vezi toată discuția)