Există vreo reglementare referitoare la actele necesare la dezbaterea succesiunii? Notarul nu mi-a cerut certificatul fiscal, prin urmare clădirile nu sunt menționate
Exista vreo reglementare legală referitoare la actele necesare pentru dezbaterea succesiunii? As avea nevoie doar de temeiul legal, întrucât trebuie sa demonstrez greseala notariala strecurată la dezbaterea succesiunii, pentru ca notarul nu mi-a cerut certificatul fiscal si prin urmare, clădirile construite nu sunt menționate în succesiune!
Mi-as dori un raspuns strict la intrebare! Cunosc faptul ca pot sa suplimentez succesiunea, dar nu e vina mea ca au gresit-o. Cine e vinovat sa-si asume si cheltuiala suplimentarii. Eu doresc sa demonstrez cu un temei legal ca e vina lor și sa-si asume cheltuiala. Pentru asta am nevoie de dovada ca erau obligati prin reglementari legale sa verifice ca exista constructii. Nu mi s-a cerut certificat fiscal. Multumesc!
Vinovat sunteti și dvs pentru că nu citiți ce semnati.
Notarul include in masa succesorala bunurile declarate de moștenitori.
Nu e obligația lui să verifice tot ce avea defunctul.
Dacă dvs nu ați declarat construcțiile, nu vi s-a cerut certificatul de atestare fiscală.
În plus, nici dvs nici alți membrii de pe forum nu sunteți organe de control ale notarilor.
Legal, nu e nicio greșală.
Atât timp cât puteti suplimenta masa succesorala, nu ati suferit niciun prejudiciu.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E profesionist pe ceea ce solicitati dvs. Nu e mama Omida, sa va citesca gandurile.
Ati mentionat existenta constructiilor? Ati prezentat actele de proprietate ale acestora? Ce acte avea defunctul? Ati prezentat o adeverinta de la Registrul Agricol ca defunctul figura cu ele la rol?