avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notariat -succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notariat -succesiune

In 1998 am cumparat casa socrilor mei cu contract vinzare cumparare cu clauza se intretinere si uzufruct in suprafata totala de 4600m (1200m curti constructii si 3400m teren aferent ).In 2004 a mu
rit sotul meu si am facut succesiunea (eu si fetele ). Am dus toate actele la notariat...Intre timp au murit si socri si am decis sa fac act uneia din fete dar surpriza in actul de mostenire figureaza doar 1200m curti constructii iar cei 3400 de m nu se mai regasesc….E adevarat ca am vazut dupa mult timp gresala am fost la notar sa repare greseala si nu vor sa si-o asume si ma obliga sa platesc alti 1300ron ….vreau sa stiu poate notarul sa-mi imparta proprietatea dupa bunul sau plac ….de ce trebuie sa platesc inca o data greseala notarului….pot sa ma adresez instantei impotriva notarului….
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:37, 9 Martie 2019
Buna ziua,
De principiu ar trebui sa dea o incheiere de indreptare eroare dar ...
Cand ati dezbătut succesiunea după sot, ati inclus și imobilul respectiv?
Nu am inteles mare lucru.
Trebuie văzute actele.
E posibil ca dvs să fi dezbătut succesiunea parțial și acum să trebuiască un supliment la certificatul de mostenitor, supliment care costa.
Da, trebuie vazute actele.
Mergeți la notarul unde S-a dezbătut moștenirea ca sa va lămurească.
Nu avea cum sa dispară...
Probabil ca nu S-a trecut în act.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Da….am intrebat notarul si a spus ca se face succesiune si pe acest imobil

Alte discuții în legătură

Există vreo reglementare referitoare la actele necesare la dezbaterea succesiunii? notarul nu mi-a cerut certificatul fiscal, prin urmare clădirile nu sunt menționate gianantina gianantina Exista vreo reglementare legală referitoare la actele necesare pentru dezbaterea succesiunii? As avea nevoie doar de temeiul legal, întrucât trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copilului mamma mamma sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)