avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amendă de circulație după 4 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amendă de circulație după 4 ani

În martie 2015 am fost oprit în trafic de un echipaj de la rutieră.
Mi-am spus că nu aș fi acordat prioritate de trecere pietonilor, în fine am depus contestație, a apărut un domn ca martor si am pierdut procesul.
Procesul s-a finalizat în noiembrie 2015.
Am primit acasă decizia judecatorului si m-am împăcat cu ideea ca voi rămâne fără permis o perioadă... dar nimic.
Am verificat periodic in 2016 si 2017 dacă permisul meu apare suspendat.
Pana in luna ianuarie 2019 nu am mai auzit nimic de această problemă, dar când am fost să îmi plătesc impozitele mi-a apărut această amendă. ( ultimul certificat fiscal pe 0 l-am scos în 09.2018)
Am sunat din nou la un prieten din poliție pentru a-mi verifica statusul permisului sau alte probleme dintre mine și poliția rutieră... dar apar ca fiind "curat"...
Există posibilitatea să îmi ceară să predau permisul cândva... la fel cum am pățit cu amenda?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 22:55, 26 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici amenda nu e legala, termenul de prescriere e de 3 ani. Titlu executoriu a devenit conform art. 120 alin 1 din OUG 195 /2002. In același termen se prescrie și suspendarea permisului conform art. 121. Angajati-va un avocat pentru contestarea în instanta a executării silite (amenda) după trecerea termenului de prescriere.

Vă mulțumesc pentru raspuns... nu mă așteptam să se fi prescris...
Amenda am plătit-o, oare are rost să încerc să recuperez banii? 975lei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 706 NCPC

Efectele împlinirii termenului de prescripţie

(1) Prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.

[ link extern ]
www.avocatnet.ro/articol_279...

Ati platit.... acum nu mai aveti ce face. ANAF incearca prin orice mijloace sa stringa bani.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv de constatare a contraventiei, majorare la 60 de zile dupa contestare misupatrik misupatrik Buna ziua, In 04.2014 am contestat in instanta un PV de suspendare permis 30 de zile. In 12. 2018 am primit sentinta prin posta, am pierdut in fata Politiei ... (vezi toată discuția)
Puncte auto catalinamirela catalinamirela Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Am depus contestetie deoarece singura iesire din ... (vezi toată discuția)
Prescriptie, proces verbal contraventie circulatie costi1 costi1 Stimati colegi, Am o speta f interesanta, si anume, in luna februarie 2006 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 118 km/h in localitate, ... (vezi toată discuția)