avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vanzare apartament

Buna ziua , suntem 5 frati , 1 apartament , am facut succesiunea pentru el unde s-au stabilit 20% din apartament cu certificat de mostenitor, cadastru , intabulare , tot . Am stabilit , initial, de comun acord in functie de pretul zonei cu cat sa vindem apartamentul . Acum 1 luna s-a gasit client , client care face un credit ipotecar pt apartamentul asta, iar azi , ar trebui sa se semneze actele pentru precontract. Mentionez ca succesiunea ar fi trebuit sa fie facuta acum 13 ani , dar 3 dintre frati s-au opus , nu ne-au pus la dispozitie actele si anul trecut abia s-a realizat . Cei 3 au locuit si locuiesc in continuare in acea casa, iar noi 2 dintre ei , nu am locuit niciodata acolo.Una dintre surori a adus imbunatatiri casei , ( parchet, gresie, faianta,geamuri,cat si mobila si electrocasnicele pe care le au ) asta pentru comfortul lor acum multi ani . Acum au pretentia sa li se dea de acum 13-14 ani plata la intretinerea de bloc, plata la impozit si la lumina cat si plata pentru imbunatatirile aduse apartamentului ( o suma aberanta pe care spune din gura ca ar fi dat-o si ca ar mai avea cateva chitante doar de acum ha ha ani )Ca daca nu ar fi platit ele intretinerea in apartamentul in care au locuit numai ele , ala s-ar fi pierdut.Noi avand certificate de mostenitor de doar 1 an.Intrebarea este , ce litera de lege ii da dreptul sa emita pretentii pentru imbunatatiri facute mai
vechi de 3-4 ani ? Are valoare in instanta?Azi cand ar trebui sa semnam actele , ea a emis pretentiile astea si ne impiedica sa vindem la suma stabilita apartamentul , daca nu ii dam cat spune ea ca ar fi cheltuit!

Alte discuții în legătură

Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Buna! suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut ... Raluk94 Raluk94 Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
In caz de divort angelabernadt angelabernadt Buna ziua! As dori si eu sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 18 ani,avem un copil de 17 ani si locuim de 10 ani intr-un ... (vezi toată discuția)