Buna ziua , suntem 5 frati , 1 apartament , am facut succesiunea pentru el unde s-au stabilit 20% din apartament cu certificat de mostenitor, cadastru , intabulare , tot . Am stabilit , initial, de comun acord in functie de pretul zonei cu cat sa vindem apartamentul . Acum 1 luna s-a gasit client , client care face un credit ipotecar pt apartamentul asta, iar azi , ar trebui sa se semneze actele pentru precontract. Mentionez ca succesiunea ar fi trebuit sa fie facuta acum 13 ani , dar 3 dintre frati s-au opus , nu ne-au pus la dispozitie actele si anul trecut abia s-a realizat . Cei 3 au locuit si locuiesc in continuare in acea casa, iar noi 2 dintre ei , nu am locuit niciodata acolo.Una dintre surori a adus imbunatatiri casei , ( parchet, gresie, faianta,geamuri,cat si mobila si electrocasnicele pe care le au ) asta pentru comfortul lor acum multi ani . Acum au pretentia sa li se dea de acum 13-14 ani plata la intretinerea de bloc, plata la impozit si la lumina cat si plata pentru imbunatatirile aduse apartamentului ( o suma aberanta pe care spune din gura ca ar fi dat-o si ca ar mai avea cateva chitante doar de acum ha ha ani )Ca daca nu ar fi platit ele intretinerea in apartamentul in care au locuit numai ele , ala s-ar fi pierdut.Noi avand certificate de mostenitor de doar 1 an.Intrebarea este , ce litera de lege ii da dreptul sa emita pretentii pentru imbunatatiri facute mai
vechi de 3-4 ani ? Are valoare in instanta?Azi cand ar trebui sa semnam actele , ea a emis pretentiile astea si ne impiedica sa vindem la suma stabilita apartamentul , daca nu ii dam cat spune ea ca ar fi cheltuit!