avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune

Buna ziua,
In aceasta dimineata prin selectie am testat cativa salariati cu alcooltestul. Unul din ei a iesit cu valoare peste 0. Cum il pontez? L-am oprit din lucru si o sa il trimit acasa. Dar pot sa ii fac suspendare ? Cu ce articol?
Cel mai recent răspuns: dianapav , utilizator 15:54, 27 Martie 2019
Pana la ora testarii il pontati motivat si apoi liber ....

Suspendare pentru ce ?
Multumesc pentru raspuns. Pentru cercetare disciplinara.
Art. 52 . C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii
....

Textul de lege a fost declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 261/2016. Asadar, angajatorii nu mai pot suspenda c.i.m. al salariaților în timpul cercetării disciplinare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Suspendare pentru absente nemotivate Popescu Lorena Popescu Lorena Buna seara, la cercetarea disciplinara, inainte de operarea in Revisal a incetarii contractului cf art 61 a, este obligatorie suspendarea si incetarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim luminita29 luminita29 Buna ziua, Daca demarez o cercetare disciplinara, pot suspenda contractul in asa fel incat sa nu platesc nimic?si daca da , dupa incetarea suspendarii ... (vezi toată discuția)