avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pausala 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pausala 230/2007

Buna ziua,

Prin 2016 am cumparat un apartament cu doua camere. Din data de 10.2016 si pana in 10.2017 cand a fost infintata asociatia de locatari, cheltuielile au fost platite de catre constructor. Blocul este dotat cu o centrala comuna iar apartamentul cu contor apa rece, contor apa calda si contor energie termica (caldura). Constructorul a impartit totalul facturilor in mod pausal si ne cer banii. Intrebarea mea ii, daca tot am cumparat un apartament care are contoare nu trebuie sa platesc ce imi apare pe contor? Mai putin energia electrica ca acolo s-a montat contorul mai tarziu, asta as plati pausal, dar sa platesc gaz si apa mai mult de cat am consumat mi se pare aiurea. Scrie undeva in legea 230/2007 ca trebuie sa platesc pausal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreiCluj86 , utilizator 11:45, 29 Martie 2019
Daca dvs. ati achizitionat o locuinta - in anumite conditii - pe care noi nu le cunoastem, cam cum ar trebui sa va raspundem? Suntem la sfarsitul lunii martie 2019 si dvs. incepeti "povestea" din 10. 2016. Nu cred ca nu ati avut sau nu vi s-a impus o modalitate de repartizare a cheltuielilor de catre dezvoltator, intelegeri pe care cred ca le-ati acceptat... De obicei domnii dezvoltatori nu merg in pierdere. Daca nu v-ati organizat in as. proprietari, asta este. Personal va dau dreptate in ceea ce spuneti, dar discutia este tardiva. Ati acceptat conditiile, acum credeti ca va mai poate ajuta cineva? Probabil ca daca ajungeti in instata, s-ar putea sa aveti castig de cauza, dar va rog sa va ganditi bine la timpul pierdut, la stres si mai ales la cheltuieli...
Aveti grija ca intre timp legislatia as. prop. s-a schimbat, dar nici in legislatia veche, dar nici in ce-a noua nu sunt prevederi in sensul celor cautate de dvs. Probabil ca la pausal i-a fost dezvoltatorului sa va repartizeze cheltuielile.
Stima,
Tocmai ca nu am acceptat condintile, daca le acceptam as fi platit acum un an. In contractul pe care il am scrie ca trebuie sa platesc ce am consumat + partile comune. Pe mine ma intereseaza daca legea asta zice undeva ca sunt obligat sa platesc pausal sau nu. Multumesc
Am scris mai sus:

Aveti grija ca intre timp legislatia as. prop. s-a schimbat, dar nici in legislatia veche, dar nici in ce-a noua nu sunt prevederi in sensul celor cautate de dvs.......

Opinia mea - cred ca nu numai dvs. sunteti in aceasta situatie, asa ca discutati impreuna cu cei interesati de rezolvarea problemei (vecinii dvs.) si abordati dezvoltatorul.
Mai cred ca dintre vecinii dvs. se vor gasi si unii care agreeaza pausalul, pentru ca in fapt, dupa contori le-ar fi repartizate sume mult mai mari - banuiesc. In fond si la urma-urmei, cred ca dezvoltatorul doreste achitarea sumei, nu modul de repartizare pe proprietari...
Asadar, daca toti proprietarii au aparate de masura, adica consumurile sunt cuantificate, se poate "merge" pe repartizarea costurilor dupa acestea.
In alta ordine de idei, daca nu va intelegeti, cred ca o sa ajungeti in instanta, isa o sa apelati la un cabinet de avocatura. Atata timp cat dvs. ati consumat dupa contori, cineva interesat o sa trebuiasca sa intocmeasca o situatie a cantitatilor consumate, sa comparati suma consumurilor cu ceea ce pretinde dezvoltatorul ca ati consumat si vedeti mai departe rezolvarea problemei.
Mult succes.
Aveti perfecta dreptate, suntem mai multi in aceasta situatie, unii au platit altii refuza sa plateasca. Normal ca majoritatea vrem sa platim ce am consumat, problema ii ca majoritatea contoarelor de energie termica nu erau functionale in momentul predarii apartamentelor. Deci singura lor varianta pentru a recupera banii pentru factura de gaz a fost sa faca o impartire pausala. Din punctul meu de vedere ar trebuii sa isi asume ce au predat apartamentele asa cum le-au predat si sa plateasca ei factura. Va multumesc mult, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diferentiat la caldura marinel73 marinel73 Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Plata consum energie termica CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare legata de plata consumului de energie termica. In blocul in care locuiesc, sunt instalate ... (vezi toată discuția)