avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de inchiriere

In cazul in care o firma are contract de inchiriere a unui spatiu (in scop de punct de lucru), am inteles ca ar fi nevoie de o dispozitie de plata daca plata chiriei se face CASH. Daca se face in cont bancar nu ar mai trebui dispozitia de plata? Si de ce ar mai fi nevoie pentru ca aceasta cheltuliala sa fie deductibila? Trebuie cumva inregistrat contractul la administratia financiara? Eu am gasit un raspuns din 2010, dar sigur nu stiu daca mai este valabil articolul:www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 08:32, 28 Martie 2019
La plata prin contul bancar, doar ordinul de plata si extrasul de cont. Nimic altceva.
Daca proprietarul spatiului este persoana fizica, depune la finante declaratia unica pentru a-si declara venitul incasat din inchiriere si a plati impozitul fara a mai depune si copie dupa contract.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc,
si firma care inchireaza spatiul trebuie sa depuna si ea contractul la finante?
in cazul in care plata chiriei se face cash, in acest caz firma trebuie sa emita dispozitia de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata chirie persoana fizica mmarcelcozma mmarcelcozma Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să ... (vezi toată discuția)
Contract chirie sediu intre pf si firma ContSters442583 ContSters442583 Buna ziua, Doresc sa fac contract de inchiriere cu proprietara imobilului unde este sediul societatii. Intrebarile mele: am inteles ca nu se mai inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in cont bancar si comisioane administratorul ... andreiSRR andreiSRR Plata intretinere in cont bancar si comisioane Administratorul blocului a primit plata intretinerii in cont bancar pe perioada starii de urgenta, dupa care ... (vezi toată discuția)