avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt sau nu sunt proprietar?Pot sa imi scot un buletin ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt sau nu sunt proprietar?Pot sa imi scot un buletin daca am acest act fara prezenta uzufructuarei?

Detin un contract de vanzare /cumparare cu rezerva dreptului de uzufruct viager.In acest contract exista urmatoarele ideei: Transmiterea proprietatii are loc ,fara nici o alta formalitate,astazi,data autentificarii prezentului contract,data la care cumparatorii...........intra in stapanire de drept asupra imobilului,urmand ca in stapanirea de fapt asupra acestuia sa intre numai dupa incetarea din viata a doamnei......beneficiara dreptului de uzufruct viager,conform dispozitiilor art.746 alin.1pct.a Codului Civil. Noi ,partile contractante,convenim faptul ca folosinta bunului va fi exercitata in comun,atat de nuzii proprietari cat si de uzufructuara........... Intrebarea este urmatoarea:Am dreptul legal de proprietar de a putea merge la SPCLEP pentru a cere eliberarea unei carti de identitate fara prezenta persoanei care are dreptul de uzufruct?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:45, 27 Martie 2019
Buna seara,
Sunteti proprietar dar nu si posesor deci fara acordul uzufructarilor nu aveti cum sa va faceti C.I. pentru ca asta presupune sa locuiti efectiv acolo dar asta este imposibil avand in vedere ca acolo are drept de a locui doar uzufructarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct pe termen fix tolomacu tolomacu Proaspat venit pe forum, indraznesc sa vin cu urmatoarea speta: - acum 2 ani, am cumparat un apartament de la o persoana de 90 de ani, in contract, avand ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager! gabriiella gabriiella Buna ziua!Am si eu o problema va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sotul meu a cumparat casa in care locuim acum inainte de casatorie de la bunica lui prin ... (vezi toată discuția)