avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot determina un proprietar să descongestioneze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot determina un proprietar să descongestioneze gunoiul/ materiale inflamabile de pe un balcon dintr-un bloc de locuinţe?

Bună seara!
Sunt preşedintele unei Asociaţii de proprietari din Bucureşti şi am probleme cu un locatar care a închis balconul de pe etajul unde locuieşte şi nu permite celorlalţi proprietari să îl folosească.
Pe balcon are depozitat mult material lemnos, cauciucuri şi alte materiale inflamabile.
Vă rog să îmi spuneţi cum ar trebui să procedez şi care este baza legală pentru a descongestiona balconul de reda posibilitatea folosirii acestuia, ca parte comună, de către ceilalţi proprietari?

Vă mulţumesc pentru înţelegere,
O seară bună vă doresc,
Cu stimă,
Dorin MURARU
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:46, 28 Martie 2019
Pentru corecta si completa dv informare referitor la drepturi si obligatii,limite de competente,
drept de folosinta parti comune condominiu studiati atent disp L nr 196/2018
Proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune de imobil fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Utilizarea exclusiva de catre un proprietar a partii comune imobil de locuit in comun se poate face numai cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Initial incercati solutionarea amiabila
Daca proprietarul refuza eliberarea partii comune,redactati document in conformitate cu disp L nr 196/2018 prin care acesta incalca dispozitiile in domeniu referitoare la utilizarea partii comune,impuneti eliberarea spatiului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Deoarece varianta de solutionare in instanta implica timp,stres,etc,varianta rapida o reprezinta sesizare oficiala serviciul specializat din primarie,directia corp control din primarie
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
ynocentta, utilizator
Pentru corecta si completa dv informare referitor la drepturi si obligatii,limite de competente,
drept de folosinta parti comune condominiu studiati atent disp L nr 196/2018
Proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune de imobil fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Utilizarea exclusiva de catre un proprietar a partii comune imobil de locuit in comun se poate face numai cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Initial incercati solutionarea amiabila
Daca proprietarul refuza eliberarea partii comune,redactati document in conformitate cu disp L nr 196/2018 prin care acesta incalca dispozitiile in domeniu referitoare la utilizarea partii comune,impuneti eliberarea spatiului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Deoarece varianta de solutionare in instanta implica timp,stres,etc,varianta rapida o reprezinta sesizare oficiala serviciul specializat din primarie,directia corp control din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul meu la uscatoria blocului DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! \"Seful\" scării mele,împreună cu alta familie care nu are balcon,mi au interzis accesul la uscatoria blocului,bun comun pentru toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Problemă părți comune la bloc Nicom13 Nicom13 Tocmai ce am fost inundați cu apa in apartament, venită de pe scurgerea blocului. Vecina de sus spăla hainele la masina de spălat iar scurgerea, cel mai ... (vezi toată discuția)
Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)