avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost angajat al unei săli de jocuri unde am jucat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost angajat al unei săli de jocuri unde am jucat o sumă măricică de bani din casierie. Patronul a zis că o să ne înțelegem între noi dar acum îmi cere banii. Sala s-a închis între timp, mai poate depune plângere penală?

Buna ziua, pana in urma cu 10 luni am fost angajat al unei săli de jocuri de noroc,unde am jucat o sumă maricica de bani din casierie. Patronul ă zis ca o vom rezolva noi. După o perioadă de 2 luni această sala s-a inchis. Nu am achitat datoria către patron. Iar acum imi spune sa fac cumva sa ii dau banii inapoi.
Întrebarea mea este, : poate depune plângere penală??, ținând cont că au trecut 10 luni decand am comis fapta mai sus mentionate..
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 12:51, 6 Aprilie 2019
Eu zic sa platiti repede ! Cu jocurile de noroc nu e de gluma ! Cu ochi pe acei bani nu sta numai patronul, dar si Fiscul. Daca jocurile sunt inchiriate este si mai rau, pentru ca deregula propietarii din bransa, au o armata de avocati care te pot lasa, fara casa, fara masa, doar in izmene. Abaterea dumneavoastra este considerata in bransa, foarte grava si de regula nu sunt admise precedente. Trebuie sa va asteptati la masuri in mod sigur. Si ca regula generala sa stiti ca, vanzatorii de droguri nu se drogheaza, vanzatorii de tigari nu fumeaza, vanzatorii de femei sunt impotenti iar supraveghetorii de jocuri de noroc NU JOACA !! Astea sunt reguli de baza in astfel de branse.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
Ca ramane concediat e clar, ce nu e clar e care-i paguba. Daca-l acuza procurorul ca i-a facut o paguba, despre cati RON e vorba? Cifra exacta, nu batut campii cu estimari ochiometrice.

Daca eu intru in casa vecinului si joc un joc pe consola fara sa stric nimic, care e paguba? Curentul consumat? Aparatele de joc de la sala ar fi functionat oricum, deci nu se pune problema ca ar fi consumat curent in plus.

Poate fi infractiune, dar nu reiese care ar fi paguba.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
tgeorgescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca eu intru in casa vecinului si joc un joc pe consola fara sa stric nimic, care e paguba? Curentul consumat? Aparatele de joc de la sala ar fi functionat oricum, deci nu se pune problema ca ar fi consumat curent in plus.

Discutam de o societate comerciala care are ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, unde se atribuie castiguri banesti in cazul in care se castiga.
Aparatele de jocuri inregistreaza absolut tot, au un index. Toate operatiunile se inregistreaza in contabilitate, mi se pare extrem de stupid exemplul cu joaca pe consola vecinului si paguba constand in curentul consumat.
Este delapidare fapta utilizatorului. Paguba este suma de bani jucata.
In calitate de casier(asta am dedus din descriere) si-a insusit o suma de bani pe care o avea in gestiune din caserie si a utilizat-o pentru a juca la jocurile electronice de noroc, banii respectivi lipsesc din gestiune, ce este asa greu de inteles.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Delapidare: de acord. Despre paguba nu sunt convins ca e egala cu suma jucata. Asta depinde de cum functioneaza jocurile respective, cum se tine contabilitatea, etc. De ex. daca el nu a delapidat bani cash, ci fise si se tine contabilitatea pe fise cumparate de la casierie si fise preschimbate in bani la casierie, paguba e zero. Daca se tine contabilitatea pe fiecare aparat in parte, paguba sunt taxele si impozitele datorate pentru suma jucata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl tgeorgescu, probabil nefiind familiarizat cu aceasta activitate o priviti mai boem. Este o industrie care manipuleaza sume foarte mari de bani, reclama investitii foarte mari si are o contabilizare foarte exacta, intocmai ca energia electrica. Fiecare aparat este inregistrat la Fisc si are doua randuri de contoare (unul electric si unul mecanic) care inregistreaza intreaga activitate a aparatului. Deasemenea din acei bani se platesc si potentialele castiguri ale altor jucatori, se platesc echipe de service care repun aparatele in functiune dupa pumnii pe care le incaseaza, se platesc chirii, se plateste paza si securitatea si multe altele. Sunt zile in care casa iese pe "rosu" in sensul ca sumele castigate depasesc sumele incasate, situatie in care se depun bani in casa din alte surse. Lucrurile nu sunt deloc simple. Pentru fiecare tragere, propietarul aparatului datoreaza niste bani statului, pe care daca nu-i are, ii scoate din buzunar. In caz contrar se trece la sechestre si se ajunge in penal deosebit de usor. Este ca la Loto. Ce-ar fi daca casiera dela agentie va emite un bilet si baga banii in buzunar ? In situatia in care, un supraveghetor se apuca sa joace sumele ajung uneori la nivelul zecilor de mii de ron !!! Pentru acesti bani Fiscul reclama impozite care uneori depasesc 50%. . Nu numai ca banii aceia nu-i ai pentru ca un iresponsabil a pus masina in miscare fara sa plateasca dar pentru aceiasi bani platesti si taxe si impozite de te usuci. Deci cumulat paguba este cam de 150% din suma fraudata. Desigur daca iti cumperi un astfel de aparat si-l duci acasa si te joci pe el, poate fi privit ca o consola. In momentul in care, el se inregistreaza si devine public regulile sunt altele si sunt foarte dure. Judecatile nu se fac deloc, in modul in care-l sugerati dumneavoastra. Ele sunt mult mai complexe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post ancaman08 ancaman08 Buna ziua.Am si eu o intrebare :unde as putea gasi fisa post pt. supraveghetor jocuri de noroc?#-oam mare nevoie asa ca va rog sa ma ajutati:help:va multumesc. (vezi toată discuția)
Se poate cladi un proces solid pe urmatoarele considerente...? daniel_gl_84 daniel_gl_84 buna ziua, probabil subiectul pe care-l propun e putin deplasat insa in agonia mea mi-a venit aceasta idee pe care eu o consider oarecum solida...dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Licenta sala jocuri playstation 4 claudiujc claudiujc buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine ... (vezi toată discuția)