avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Conflict de interese

În cadrul ședinței de consiliu local un domn consilier a votat împotrivă pentru un proiect de hotărâre cu privire la închirierea unor terenuri cu destinație pășune comunală aflate în domeniul privat. Atunci când s-au depus cererile pentru solicitare pășune au depus și soția, respectiv fratele d-lui consilier. Ce putem face noi ca totuși să acordam pășune la restul persoanelor care au depus cerere?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 15:42, 23 Aprilie 2019
Dacă starea de fapt se prezintă de maniera în care ați detaliat-o, se poate formula plângere penală împotriva consilierului respectiv sub aspectul comiterii infracțiunii de conflict de interese.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Se poate formula plângere penală împotriva consilierului respectiv și automat îi respingem și cererea pentru închiriere pășune? Ce facem cu celelalte persoane care au solicitat pășune, le afectează într-un fel sau altul? Mulțumesc frumos!
Cu privire la cererea de închiriere a pășunilor, este mai complicat, juridic, să se revină asupra acesteia.
Se poate formula o nouă cerere, la care, de data asta, să nu participe la vot consilierul respectiv, care ar avea dosar penal dacă alegeți să formulați denunț împotriva sa.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios bubuletz14 bubuletz14 Buna ziua, Am fost anchetat privind infractiunile de luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu, cauza fiind clasata deoarece exista unul din cazurile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Petretudor95 Petretudor95 Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera ... (vezi toată discuția)