avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Buna ziua,

Am fost anchetat privind infractiunile de luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu, cauza fiind clasata deoarece exista unul din cazurile care impiedica punerea in miscare si exercitarea actiunii penale, respectiv art. 16 alin.1 lit.c Cod procedura penala( nu exista probe ca faptele au fost savarsite de persoana fata de care a fost formulata sesizarea).

Întrebarea mea este urmatoarea: pot sa cer anchetarea pentru denunt calomnios a denuntatorilor?



Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:35, 15 Mai 2019
Da, puteţi formula plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, prev. şi ped. de art. 268 Cod penal, alin. (1).

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Da, puteti cere. Atentie ca in aceasta privinta se pedepseste doar minciuna intentionata, nu simpla greseala. La o adica, persoanele care au facut plangere puteau fi sincere, cu atat cat stiau ele in momentul respectiv (ceva le daduse de banuit...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese CorIrina CorIrina În cadrul ședinței de consiliu local un domn consilier a votat împotrivă pentru un proiect de hotărâre cu privire la închirierea unor terenuri cu ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia, scuipat pe usa, in noul cod penal cristi44 cristi44 Buna ziua, In noul cod penal insulta, calomnia mai sunt infractiuni ? La ce articol din codul penal se incadreaza scuiparea unei proprietati (usa de ... (vezi toată discuția)
Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)