avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta, calomnia, scuipat pe usa, in noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta, calomnia, scuipat pe usa, in noul Cod Penal

Buna ziua,

In noul cod penal insulta, calomnia mai sunt infractiuni ?
La ce articol din codul penal se incadreaza scuiparea unei proprietati (usa de apartament) ?
Nu exista martori dar exista inregistrari audio telefonice pentru amenintarea cu bataia, audio-video cu insultele, calomniile, si scuipatul usii.
Persoana in varsta de 80 ani care a fost insultata/calomniata a cedat psihic si l-a blestemat de mai multe ori pe faptuitor.
Blestemele sunt considerate infractiuni ? Ce prevede legea pentru blesteme ?

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2019
cristi44, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:53, 28 Aprilie 2019
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in Codul Penal.
Insulta și calomnia nu mai sunt infracțiuni, dar amenințarea cu bătaia despre care vorbiți îmbracă forma infractiunii de Amenințare.
In cazul acesteia, plângerea penală trebuie depusă in termen de 3 luni de la data comiterii faptei, deci atenție la termen.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem hărțuiți, eu și familia mea, cu sms-uri cu conținut vulgar și obscen. ce faptă este aceasta și unde ar trebui să mă adresez? valentin6768 valentin6768 Cum se numeste fapta pe care o savarseste o persoana asupra altei persoane cat si familiei sale aducandu-i jigniri obscene ,sexuale,,vulgare, pe care le ... (vezi toată discuția)
Amenintare Roxanado Roxanado Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu violenta Ionuttttt90 Ionuttttt90 Buna seara ; daca o persoana imi trimite mesaje cu amenintari cu moartea si bataia iar eu depun plangere la politie in cat timp se iau masurile necesare si ce ... (vezi toată discuția)