avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari cu violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari cu violenta

Buna seara ; daca o persoana imi trimite mesaje cu amenintari cu moartea si bataia iar eu depun plangere la politie in cat timp se iau masurile necesare si ce poate pati persoana respectiva ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:33, 2 Mai 2019
Buna seara! Indicat e sa depuneți plângere penală la Parchet.
Atenție, in cazul infracțiunii de amenintare, plângerea penală trebuie depusă in termen de 3 luni de la data comiterii faptei.
Dacă va trimite amenințări zilnic, sau frecvent, și ele au o gravitate sporită, se pot lua măsuri preventive împotriva autorului.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Depinde de la caz la caz durata...
Depinde si cat pericol social concret exista...
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare Roxanado Roxanado Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia ... (vezi toată discuția)
Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnia, scuipat pe usa, in noul cod penal cristi44 cristi44 Buna ziua, In noul cod penal insulta, calomnia mai sunt infractiuni ? La ce articol din codul penal se incadreaza scuiparea unei proprietati (usa de ... (vezi toată discuția)