avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Buna seara,suntem amenintati ca ni se da foc de unchiul sotului meu,cu care locuim in curte.Martori la aceste amenintari au fost 2 echipaje de la Politia Locala,dansii chemati tot de el.Intrebarea mea este ce putem face? Daca facem plangere la Politie,se pot chema ca martori acei politisti?Se poate lua o masura impotriva lui,astfel incat sa putem trai linistiti?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Roxanado, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 19:14, 25 Aprilie 2019
Bună ziua!
Sigur, se poate face plângere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare. Recomand să depuneți plângerea la Parchet, nu la Poliție, și să încercați să vă feriți de persoana agresivă.
Puteți propune orice probe doriți, inclusiv audierea polițiștilor de la Poliția Locală.
Atenție, în cazul infracțiunii de amenințare este necesar ca plângerea penală să fie făcută în termen de 3 luni de la data comiterii faptei.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va multumesc din suflet pentru raspuns,in cel mai scurt timp vom depune plangerea.In urma acestei plangeri,cum vor decurge lucrurile? Este nevoie sa apelez la un avocat?Nu avem cum sa ne ferim de el,locuim in aceeasi curte,trecem prin fata lui ori de cate ori iesim.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Roxanado, utilizator
In urma depunerii plângerii veți fi chemată la audieri, la fel și făptuitorul și martorii. Se va afla adevarul, iar făptuitorul va fi trimis in judecata dacă nu va retrageți plângerea.
Nu e obligatoriu sa aveți avocat, dar e recomandabil, in astfel de situații delicate.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcurs plangere penala razmar razmar Buna ziua, Doresc sa depun o plangere penala, insa am o nedumerire. Imi puteti spune va rog cine poate citi plangerea penala, in afara de organele de ... (vezi toată discuția)
L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)
Palme și amenințări verbale ioana_livia ioana_livia Bună seara. De ceva vreme fostul șef al soțului meu umbla cu amenințări cu bătaia ori de câte ori se întâlnesc, ba mai mult de atât acesta chiar i-a ... (vezi toată discuția)