Cum se numeste fapta pe care o savarseste o persoana asupra altei persoane cat si familiei sale aducandu-i jigniri obscene ,sexuale,,vulgare, pe care le trimite prin sms .Pot face plangere penala impotriva acelei persoane care pur si simplu m-a hartuit cu sms-uri atat pe mine cat si familia mea .La ce fapta se incadreaza si unde trebuie sa ma adresez .Am fost la politie si mi-a zis ca nu il poate trage la raspundere doar eu ar trebui sa il ignor .Am sms-urile pe telefon si se poate vedea ce fel de sms-uri am primit.
Calomnia și insulta nu mai sunt infracțiuni, dar dacă primiți mesaje constante, care, prin frecventa sau conținut va Creează o stare de temere, fapta reprezintă infracțiunea de Hărțuire, nou introdusă in Codul penal începând cu 01.02.2014.
In cazul acestei infracțiuni, plângerea penală trebuie depusă in termen de 3 luni de la data comiterii faptei (in speța, data primirii ultimului sms sau a efectuării altei forme de comunicări), deci atenție la termen!
Denunt calomnios
bubuletz14
Buna ziua,
Am fost anchetat privind infractiunile de luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu, cauza fiind clasata deoarece exista unul din cazurile ... (vezi toată discuția)