avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatii ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatii ONG

Buna.
As dori sa stiu daca se poate sa aflu urmatoarele.
Suntem o asociatie sportiva non profit pentru persoane cu dizabilitati. in momentul in care ne-am infintat nu aveam un sediu. o alta asociatie cu care colaboram ne-a pus la dispozitie un spatiu tot cu titlu gratuit, ei au aceast spatiu de la primarie cu titlu gratiut deci nu platesc impozit . noi ca si asociatie sportiva trebuie sa platim impozit pentru spatiu pe care il folosim si daca da cec putem face pentru diminuarea acestui impozit,
daca e nevoie de evaluare cine trebuie sa faca evaluarea?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 08:46, 2 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune la primarie o cerere din partea ong prin care solicitati justificat sa vi se puna la dispozitie un spatiu in care sa va desfasurati activitatile. Doar pentru acelea se poate discuta de reduceri sau scutiri la impozit si taxa pe cladire.
Nu e clara situatia din ce ati scris. In mod normal cine primeste cu titlu gratuit un spatiu de la Primarie trebuie sa plateasca taxa pe cladiri ( cuantum egal cu cel al impozitului pe care il platea daca era proprietarul cladirii). Si cum ati primit spatiul? Putea acea organizatie sa va faca contract de sub-comodat? Exista acordul primariei? Impozit nu plateste decat proprietarul, nu vad cum ati putea Dvs., sa datorati "impozit". Cu siguranta nu ati inteles bine....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu cu titlu de folosinta gratuit de la primarie eugendragomir eugendragomir AS DORI SA AFLU DACA PRIMARIA ESTE OBLIGATA SA IMI ACORDE UN SPATIU CU FOLOSINTA GRATUITA LA UN ONG SPECIFICAND CA AM O MINI SECTIE DE CONFECTIE (5 ... (vezi toată discuția)
Taxe și impozite pentru asociația de proprietari sorinstanciu sorinstanciu Asociația noastră de proprietari se confruntă cu următoarea situație: În primăvara acestui an am primit din partea Direcției Finanțe Publice Locale ... (vezi toată discuția)
Ong taxe locale ccdn ccdn Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca ong-urile sunt obligate sau nu sa plateasca taxe si impozite locale si care este articolul de lege care prevede acest ... (vezi toată discuția)