avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cerere copii documente , pe regim on-line
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cerere copii documente , pe regim on-line

Buna ziua,

Sint diverse firme , mari , care nu au sedii administrative in unele localitati , chiar in capitale judet , precum furnizori de electricitate , etc . Aceste firme practica sistemul de contractare , recontractare , on-line si cer sa le fie trimise pe posta electronica diverse copii dupa diverse acte . Transmisia uzuala pe posta electronica nu este securizata in mod deosebit si la receptie , este neclar cine recepteaza , ce face cu datele primite , ce responsabilitate au , ce securitate se asigura .
Intrebare :
- acesta procedura este legala ? este normal sa ceara copii nesecurizare ? este normal se nu spuna in clar persoana care primeste copiile ? de ce nu imi da si mie copia de la CI de la persoana care primeste copia mea ?
- trebuie sa securizam ceva la emisie ?
de exemplu sa bluram seria de la CNP , fotografia , etc. cind emitem copie dupa CI ?
-care sint elementele din CI esentiale care ar trebui blurate pentru ca sa fie in siduranta titularul cind emite o copie , asa , in necunoscut ?

Alte discuții în legătură

Protectie consumator on line libra_y2005 libra_y2005 Buna seara, Va scriu din dorinta de a afla , de a primi , daca vreti , citeva sfaturi prin care sa ma protejez pe viitor de abuzurile ce pot aparea , atunci ... (vezi toată discuția)
Protectie date personale functionar public paraipanm paraipanm Sunt functionar public si sunt desemnata sa emit documente pe care se precizeaza pe langa nume si prenume si CNP-ul meu precum si nr.si seria CI .Aceste ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)