avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casă de marcat pentru doua activitati distincte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casă de marcat pentru doua activitati distincte

Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua activitate se referă la servicii foto-video. Am o casă de marcat pe care inregistrez vânzările de la prima activitate,iar la evenimentele foto/video tai factură pe numele beneficiarului, cu chitanță.Intentionez să fac și printări de fotografii( din format electronic pe hârtie foto) și vreau ca incasările din această activitate sa fie inregistrate pe aceiași casă de marcat pe care inregistrez vânzările din prima activitate. Este bine cum fac, vă rog să-mi spuneți dacă este corect ? Nu vreau să am probleme cu ANAF-ul. Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:22, 29 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,


Trebuie sa emiteti bon fiscal pentru toate incasarile cu numerar de la persoane fizice, nu chitanta.
La evenimentele foto=video, nunti ,spre exemplu...am un contract cu beneficiarul...in baza caruia tai o factura...la care eliberez un bon fiscal, iar apoi scriu numarul bonului pe factura....specificand pe factura S=A INCASAT CU BONUL FISCAL NR....DIN DATA......Este bine asa ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul cu beneficiarul serviciilor ii este necesar lui, in primul rand, pentru a va trage la raspundere in eventualitatea nerespectarii unor clauze specificate in acesta, dar dvs. va este suficient bonul fiscal, fara factura.

Cel care emite bon fiscal intocmeste factura doar la cererea clientului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat pentru doua activitati vasilelungu vasilelungu Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanța sau bon fiscal Alex N Alex N Buna seara, Daca am o firma de organizări evenimente care prestează servicii către persoane fizice punând la vânzare pachete care conțin mai multe ... (vezi toată discuția)
Folosirea casei de marcat in mai multe locatii instamintirea instamintirea Stimati Domni/Doamne De curand am infintat un SRL. Am cumparat o casa de marcat portabila si trebuie sa o inregistrez. Am incercat sa ma documentez de pe ... (vezi toată discuția)