avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Casă de marcat pentru doua activitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Casă de marcat pentru doua activitati

Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua activitate se referă la servicii foto-video. Am o casă de marcat pe care inregistrez vânzările de la prima activitate,iar la evenimentele foto/video tai factură pe numele beneficiarului, cu chitanță.Intentionez să fac și printări de fotografii( din format electronic pe hârtie foto) și vreau ca incasările din această activitate sa fie inregistrate pe aceiași casă de marcat pe care inregistrez vânzările din prima activitate. Este bine cum fac, vă rog să-mi spuneți dacă este corect ? Nu vreau să am probleme cu ANAF-ul. Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:41, 30 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In niciun caz nu mai folositi factură pe numele beneficiarului, cu chitanță. Sa inteleg ca acea casa de marcat pe care deja o aveti si o folositi prin târguri și piețe este portabila? Atunci mai deschideti acolo pe ea un departament (vorbiti cu cei de la firma de unde ati cumparat casa de marcat pentru a va ajuta s-o programeze) pentru aceste servicii fotografice si o luati cu dumneavoastra cand aveti cate o activitate sa dati bonuri.
La evenimentele foto=video, nunti ,spre exemplu...am un contract cu beneficiarul...in baza caruia tai o factura...la care eliberez un bon fiscal, iar apoi scriu numarul bonului pe factura....specificand pe factura S=A INCASAT CU BONUL FISCAL NR....DIN DATA......Este bine asa ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat pentru doua activitati distincte vasilelungu vasilelungu Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua ... (vezi toată discuția)
Folosirea casei de marcat in mai multe locatii instamintirea instamintirea Stimati Domni/Doamne De curand am infintat un SRL. Am cumparat o casa de marcat portabila si trebuie sa o inregistrez. Am incercat sa ma documentez de pe ... (vezi toată discuția)
Activitati fotografice nunta AndreeaGeorgi AndreeaGeorgi Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea situatie: am o SC cu activitate principala 4711 (comert cu amanuntul in magazine nespecializat) iar ca si ... (vezi toată discuția)