avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit venit net
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit venit net

Daca in 2019 am platit impozit pe venit net aferent lui 2018 de 57 lei. aceasta suma se scade ca si cheltuiala din venitul pe 2019? Deci noul venit net supus impozitului, cel aferent lui 2019, va fi cel after tax?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:04, 1 Aprilie 2019
Cheltuiala cu impozitul pe venit nu este deductibila deloc. Deci o platiti dar nu o adunati printre celelalte tipuri de cheltuieli deductibile total sau limitat.
comisionul bancar aferent platii impozitului pe venit net este deductibil?
Da, daca este facuta plata din contul bancar deschis pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Plata impozit ca si cheltuiala Alexutu123 Alexutu123 In anul 2019 am platiti impozit aferent 2018. Acest impozit plus comisionul aferent sunt cheltuieli care se prind in contabilitatea pe 2019? Cum, ca orice ... (vezi toată discuția)
Completare in declaratia unica decontare cas ilbobass ilbobass Buna ziua, Am si eu o problema la care as dori sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt PFA si in anul 2017 am declarat anticipat un venit net sub venitul minim ... (vezi toată discuția)