Urmeaza sa semnez contractul de vanzare-cumparare prin programul Prima Casa pentru un apartament din Bucuresti, iar notariatul unde vom semna a cerut ca la momentul semnarii, vanzatorul sa aduca, printre alte documente, si certificatul fiscal de vanzare.
Situatia este urmatoarea: vanzatorul este plecat din tara, dar a imputernicit-o pe mama sa pentru semnare. Doamna, in varsta, nu locuieste in Bucuresti, asadar ideal ar fi sa solicit eu, cumparatorul, certificatul fiscal de vanzare, ca dumneaei sa se prezinte doar la semnare.
Intrebarea este: este posibil sa solicit eu, cumparatorul, acest certificat? Mentionez ca detin copie dupa actul de identitate al vanzatorului, un exemplar al antecontractului, dovada platii impozitelor de carte vanzator, prin metoda online. Nu stiu daca aceste documente ajuta la ceva, dar pot dovedi astfel ca urmeaza sa achizitonez imobilul.
Daca nu detineti procura notariala incheiata de titularul de rol fiscal autoritatea administratiei fiscale nu va da curs niciunei solicitari din partea dv