avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Taxe participare proiect ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Taxe participare proiect ONG

Salut,

ONGurile pot percepe taxe de participare la proiectele desfasurate pentru a-si sustine activitatea, din lipsa de alte fonduri? Daca se ofera un serviciu, din nou, se poate percepe taxa?
Daca da, acestea cum se inregistreaza? Pot intra la sponsorizari?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 24 Noiembrie 2009
Da, se poate solicita taxa de participare la proiectele organizate de catre ONG-uri.
Aceste venituri nu pot fi inregistrate ca si sponsorizari,
adica trebuie taiata factura, inteleg. chiar daca serviciile oferite sunt finantate printr-un grant ?
Se emite chitanta ... eu asa am primit pentru participarea la diferite proiecte .. chitanta fara factura
Si pe chitanta ce scrie "contributie, donatie, taxa" sau "prestari servicii ..." ? Daca este activitate economica eu zic ca este obligatorie si factura pe langa chitanta
se scrie taxa de participare ... aceste venituri nu intra in categoria veniturilor de natura economica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-sponsorizare Ovidiu-O Ovidiu-O In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Factura pentru activitati fara scop lucrativ? catadiac2 catadiac2 Un club sportiv incheie un contract cu un alt ONG, avand ca obiect organizarea de cursuri sportive pe propietatea acelui ONG. Modelul de contract este pe ... (vezi toată discuția)