avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva?

Buna seara!
Vreau sa mentionez ca sunt la inceput de drum in lumea business-ului si inca nu am cunostintele necesare in ceea ce priveste contabilitatea si finantele.
Detin un srl de putin timp si intentionez sa cumpar o masina din Germania fara sa mai platesc TVA.
Intrebarea mea este: in cazul in care ma decid sa vand masina in Romania, va trebui sa platesc tva sau alte taxe? Daca da, atunci cum se calculeaza?
Imi este frica sa nu ajung cu probleme sau chestii de genul acesta, nu vreau sa fac ceva ilegal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
clausnow1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANCA-DANIELA VIVSIC-BUTNARU , Consultant fiscal 09:08, 30 Martie 2019
Buna ziua!
Pentru a achizitiona un autoturism ( presupunem ca are capacitatea mai mica de 3,5 tone) din Uniunea Europeana fara a plati TVA sunt de parcurs mai multe etape:
1. Inregistrarea in scopuri de TVA in Romania;
2. Achizitionarea autoturismului in regim de TVA la marja profitului, din Germania.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma vanzari autoturisme -srl sau -ii? adrianopolis adrianopolis buna ziua .vreau sa infiintez o firma srl sau intreprindere individuala avand ca scop vanzarea de autoturisme usoare pana in 3,5 t specific ca autoturismele ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism oroszstefan oroszstefan Buna ziua, Ca diriginte de santier ma ocup de verificarea multor santiere de constructii in toata tara.Care sunt conditiile de trecere pe cheltuieli a unui ... (vezi toată discuția)
Comert cu masini second hand de la privat din ue de catre o firma srl romania ce acte adrianopolis adrianopolis BUNA ZIUA . VREAU SA INFIINTEZ UN SRL AM O INTREBARE PRIVIND ACHIZITIA DE AUTOTURISME DIN UNIUNEA EUROPEANA DE LA PERSOANE FIZICE DIN UE SI DE LA FIRME ... (vezi toată discuția)