avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere drum de servitute in proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere drum de servitute in proprietate

Buna ziua ,

Acum 12 ani am cumparat un teren care facea parte dintr-un lot de 13 terenuri. La acel moment , accesul la toate cele 13 loturi se facea pe un drum care in acte nu figura ca si drum ( era proprietatea ApaNova ) . Din acest motiv , toti cei 13 proprietari au lasat cota parte din terenul cumparat ca si drum de servitute (toata lumea si-a ingradit acest drum , intrucat accesul se facea pe terenul ApaNova ) . Intre timp , acest teren ApaNova a trecut in proprietatea statului si acum figureaza ca si drum public, pe care toate cele 13 loturi il folosesc pentru acces.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a putea solicita trecerea drumului de servitute in proprietate . Pot solicita trecerea in proprietate doar eu , pentru cota care imi revine ? Sau trebuie sa solicite toti cei 13 proprietari ? Ce trebuie facut in acest sens ? ( eventual o estimare de pret a costurilor aferente )
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Mikaela Mikaela vreau sa intreb ce pot face in urmatoarea situatie: am un teren care a fost dezmembrat pe jumatate. jumatatea din fata a fost vanduta unei persoane si a doua ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)