avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi are o concubină după 30 de ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi are o concubină după 30 de ani de concubinaj, în urma decesului partenerului? Există un cont pe numele lui dar cu drepturi de retragere/depunere pentru amândoi, îi poate retrage?

Ce drepturi are o concubina dupa 30 de ani de concubinaj, in urma decesului concubinului?Cont in banca cu drept de retragere/depunere amandoi, dar decedatul nu are datele actualizate, ce poate face concubina in acest caz pt a retrage banii? Cu rudele decedatului nu se poate discuta amiabil.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din pacate nu are niciun drept LEGAL.
Discutati cu mostenitorii legali si intelegeti-ca civilizat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează că a fost concubina un an ,zece sau 30.Daca nu are un testament din partea concubinului drepturile sunt ca și 0,Eventual daca au fost cumpărate bunuri impreuna are dreptul la cota parte ce trebuie dovedită ,în funcție de contributie.
Multumesc pentru raspunsuri. Din pacate rudele nu vor sa ii dea nimic, chiar daca banii in banca sunt economisiti impreuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
AndreeaCatalina0588, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca demonstreaza ca banii sunt economisiti impreuna ii va primi, dar doar prin proces. La fel cu lucrurile din apartament. Daca castiga le ia si banii pe proces. E mai bine sa se inteleaga, dacat la proces, dar unii nu inteleg. Discutati cu avocatul sa blocheze contul pana nu retrag mostenitorii banii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti tot interesul sa blocati imediat contul bancar in calitate de co-detinator prezentand copie dupa actul de deces.
Atentie, nu faceti greseala de a goli contul, acest lucru va fi interpretat de catre instante si autoritati ca fiind o frauda.
In prealabil cereti istoricul operatiilor efectuate pe contul comun, acest istoric va permite instantei sa statueze asupra drepturilor asupra economiilor.
Ex: salariul dvs varsat direct pe contul comun, etc...!

Oricum, nimeni nu va putea sa efectueze operatii financiare pe contul comun (daca mostenitorii nu au pus deja mana pe cardul decedatului).

Alte discuții în legătură

Drepturile in concubinaj Lory1991 Lory1991 Ce drept ii revine concubinului asupra unor bunuri dobandite in timpul concubinajului in cazul in care unul din concubini moare? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)