avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi are o concubină după 30 de ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi are o concubină după 30 de ani de concubinaj, în urma decesului partenerului? Există un cont pe numele lui dar cu drepturi de retragere/depunere pentru amândoi, îi poate retrage?

Ce drepturi are o concubina dupa 30 de ani de concubinaj, in urma decesului concubinului?Cont in banca cu drept de retragere/depunere amandoi, dar decedatul nu are datele actualizate, ce poate face concubina in acest caz pt a retrage banii? Cu rudele decedatului nu se poate discuta amiabil.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Multumesc pt raspunsuri, rudele stiau de apartament si de masina, nu stiau de bani, au aflat de la prima discutie amiabila, deschisa de concubina si de la prima discutie au spus clar ca nu ii lasa nimic. Ei nu stiu efectiv de cati bani este vorba sau ce cont sau ce banca, carduri, care sunt oricum blocati pt ca decedatul nu avea datele actualizate (cont deschis de el, concubina drept de depunere/retragere- depunerile facute doar de concubina) prin urmare ea oricum nu poate retrage. Toate actele cont, apartament, certificat deces sunt la ea deci nici ei nu pot retrage. Are programata o intalnire cu un avocat sa vedem ce trebuie facut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubinajul nu este asimilat casatoriei.

Prin urmare, o relatie de concubinaj nu da nastere acelorasi drepturi, ca si un mariaj.

Concubina nu are calitatea de succesor, nu este asimilata sotiei supravietuitoare , indiferent de durata mariajului.

Aceasta ar putea avea calitatea de mostenitor, numai daca a fost perfectat un testament, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in concubinaj Lory1991 Lory1991 Ce drept ii revine concubinului asupra unor bunuri dobandite in timpul concubinajului in cazul in care unul din concubini moare? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)