Am un apartament în renovare, dar nu fac modificări ci doar reparații. Unul dintre vecini ne tot amenință și ne face scandal la cel mai mic sunet, lucru care mă stresează foarte tare și îmi agravează boala neurologică. Pot să îl dau în judecată?
Buna ziua. Am un apartament in renovare. Din ce m-am documentat eu, pentru reparariile aduse nu trebuie nici un fel de autorizatie. Cu toate astea, am un vecin care ne tot ameninta si ne face scandal la cel mai mic sunet. Vine si forteaza clanta, bate cu pumnii si cu picioarele in usa sau daca nimereste usa descuiata intra direct in casa si incepe sa faca scandal. El zice ca face parte din comitetul blocului si ca are dreptul sa faca asta. Eu din cate stiu nu are voie sa intre in casa nepoftit si nici sa arunce cu injurii si ameninari. Daca era civilizat mai intelegeam. Nici politia cand vine nu da buzna peste tine in casa. Intrebarea mea este daca pot sa il potolesc cumva legal. Am fost anuntati ca ne-a facut sesizare la primarie pentru renovarea apartamentului. Cum am spus, pentru reparatiile pe care le facem nu ne trebuie autorizatii pentru ca nu modificam nimic. Doar reparam. Pe mine deja incepe sa ma streseze psihic foarte tare treaba asta. Am o boala neurologica si nu am voie sa ma supun unui asemenea stres pentru ca se agraveaza boala. Ma gandeam sa il dau in judecata pentru hartuire morala si violare de domiciliu. Nu stiu altfel cum sa il potolesc. Mie nu imi place sa ma cert sau atat mai putin sa recurgem la violente sau mai stiu eu ce. Omul acesta deja devine foarte agasant. Eu am si copil mic si cand o sa ne mutam acolo ce o sa fac? O sa leg copilul sa nu faca galagie? Dati-mi va rog un sfat ca deja ma dispera situatia. Multumesc.
pop_m
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Montati o camera video, undeva pe hol, inregistrati-l pe vecin data viitoare cand vine sa faca scandal, si faceti-i reclamatie la politie.
Daca mai intra cu forta, sunati la 112 si anuntati (de fata cu el) ca un strain v-a intrat cu forta in imobil si va ameninta cu violente
andrey_f_c
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
La mine in casa fac ce vreau... Daca este program de liniste, normal ca nu ma apuc sa dau cu picamer-ul in acel interval. Restul, ma doare nici la basca. Vecinul ala cand il prind la mine in apartament, ii bag un spray cu piper in fata si plece la politie.
Pun o camera video sa inregistreze scena si o tin ca proba ptr proces (violare de domiciliu).
E clar ca nu te poti intelege cu asa vecini.
O solutie ar fi sa se sune la politie cand il prinzi ca bate in usa sau iti intra in casa.
Normal ca la bloc trebuie respectate niste norme de convietuire comuna, dar dom'le de unde si pana unde imi intri tu la mine in casa si imi faci scandal?
Ca e din comitetul blocului.... Si care e treaba? Si eu sunt din comitetul casei si nici la mine nu dau cu pumni si picioarele in usa.
Am mai scris: solutia fie spray cu piper in fata, fie sunat la politie si dovedit cu inregistrari video acea violare de domiciliu.
Asigura-te ca nu faci galagie in intervalul de liniste a blocului definit de legislatia in vigoare.
Psihosex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnul in cauza pare sa fie suferind de a anume afectiune psihica... Era ideal sa fi fost pe faza de prima data, si sa il fi filmat cu telefonul cum a comis infractiunea de violare de domiciliu si restul amenintarilor.. Trebuia sa solicitati si ajutorul politistului de proximitate, care in prima faza ii punea in vedere ca DEJA A CALCAT LEGEA!, si putea sa ii dea si o amenda minima, cu specificatia ca recidiva agraveaza faptele si pedepsele, si se putea potoli... Sa speram ca nu se va ajunge sa vi se reproseze de catre politist nedepunerea unei plangeri scrise, cu aratarea tuturor aspectelor aratate de dvs.. "Paza buna trece primejdia rea".. Preventiv, va puteti dota cu un spray defensiv, legal, de la un magazin cu articole de vanatoare si pescuit - e foarte util si contra cainilor comunitari! - si daca va ma intra odata in casa, sa va aparati integritatea fizica, caci nimeni nu va poate "garanta" ca nu ar putea incerca si sa va loveasca, muste, imobilizeze, etc, Doamne fereste!.. Politistii, la faze de gen, pot da dovada de un cinism incredibil si sa spuna apoi, "de ce nu v-ati luat masuri de aparare ??!".. Daca nu agreati solutia cu spray-ul, sa aveti macar la indemana un sucitor, sau facalet, ceva, cu care sa va puteti apara efcient si sa il anihilati fizic, minimal, in sensul Legii, care spune ca "riposta sa nu depaseasca intesitatea atacului" - si sa sunati imediat la 112, poate de cum intra, pentru ca apelurile sunt inregistrate si pot fi folosite ca proba a agresinii si violentelor verbale..
Mai bine sa planga el decat dvs! Succes!
Androne Daria
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Am martori la toate manifestarile dansului oricum. Asta cu camera de filmat mi-a mai spus-o cineva si nu e o idee chiar rea. Sotul a zis ca data viitoare cand intra in casa nepoftit, inchide usa si suna la politie. Noi ne-am comportat civilizat. La fel si alti vecini. Cand cei care lucreaza au dat o gaura si era 12, a venit un vecin si l-a rugat frumos sa se opreasca pentru ca are copil mic care la acea ora doarme. A vorbit frumos si am inteles situatia pentru ca si eu am un copil de 2 ani care la 12:30 se culca de pranz. Nu a facut scandal, nu a vorbit urat. Ne-am cerut scuze si am facut liniste. Cum am spus...am respectat orele de liniste, chiar mai mult decat spune legea. Am pus afis cu scuzele de rigoare pentru orice deranj. Nu am facut mizerie pe scara. Am fost mereu civilizati. Dar chiar cum a spus un domn mai sus, trebuie sa ne mutam in padure? Adica, ei toti care stau acolo pe scara au apartamentele renovate, inclusiv vecinul care face scandal, iar noi acum nu putem face nimic ca il deranjam pe el? Ne-a vazut probabil ca suntem tineri si a crezut ca o sa aplecam capul in fata lui pentru ca are o varsta? Vrem sa ne facem si noi frumos acolo, sa locuim in armonie cu vecinii...Nu stiu de ce cred cei in varsta ca noi astia tineri trebuie sa executam tot in fata lor. Oricum, raspuns la intrebarea mea nu am gasit aici, dar pana la urma tot o sa gasesc. Multumesc tuturor pentru sfaturi!
V-am vazut si apreciat comentariile de multe ori . Dar acum tineti cu ursul. din pacate! V-as invita sa faceti cunostiinta cu vecinii mei de deasupra, si sunt al dreakului de curios daca o sa mai aveti aceleasi opinii! Mie mi-au crapat tavanul de la bucatarie crapand carne congelata (asa zic ei).