avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli administrare

presedintele semneaza un contract de prestari servicii privind administrarea cu o persoana juridica la valoarea x lei/apartament.
in adunarea generala nu s-a hotarit plata cheltuielilor/apartament dar s-a mandatat comitetul sa incheie contract in valoare de y lei
in lista de plata va apare cheltuiala pe cota parte sau pe beneficiar?(pe suprafata sau pe apartament)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:10, 23 Noiembrie 2009
Deoarece contractul este incheiat cu plata pe apartament, suma Y se va imparti in liste pe apartament

HG.1588/2007 - Repartizarea cheltuielilor de alta natura.

- sunt cheltuieli care se fac ocazional -

Art. 55. - Alte cheltuieli in cadrul asociatiei de proprietari se repartizeaza in conformitate cu normele si normativele avute in vedere la facturarea comuna a acestora si/sau in conformitate cu clauzele prevazute in contractele incheiate cu furnizorii respectivelor servicii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
elga50, moderator
123321123 a scris:

presedintele semneaza un contract de prestari servicii privind administrarea cu o persoana juridica la valoarea x lei/apartament.
in adunarea generala nu s-a hotarit plata cheltuielilor/apartament dar s-a mandatat comitetul sa incheie contract in valoare de y lei
in lista de plata va apare cheltuiala pe cota parte sau pe beneficiar?(pe suprafata sau pe apartament)


eu stiu ca nu presedintele angajeaza personalu necesar pt buna functionare a asociatiei, ci comitetul executiv impreuna cu presedintele asociatiei unde este si presedintele comitetului...conf. 230/2007 art.20 alin2, pct.b si g. si cum s-a stabilit si in AG prin procesul-verbal semnat de proprietarii prezenti.
daca s-a incheiat cu alte sume decat s-a stabilit, impotriva la ceea ce s-a hot.in AG...ar trebui sa suporte presedintele din buzunaru personal (daca ar fi dupa mine, caci a incheiat un contract impotriva hot. oamenilor si daca X e mai mare ca Y atunci arunca si mai mari suspiciuni asupra contractului respectiv) ... dar faceti contestatie la contractul semnat (ar trebuie sa fie nul de drept ?) si vedeti legalitatea incheierii lui.
daca e sa fie valabil contractu...plata se va face cum e specificat in contract.
@cavallis
- Presedintele semneaza intr-un contract care se discuta in comitetul executiv. Nu semneaza tot comitetul si nu e corect nici sa faca singur de capul lui acest lucru.......
- Adunarea generala poate, in cel mai bun caz, sa fixeze o limita superioara pentru suma dedicata unei lucrari.
- o lucrare oarecare se negociaza de catre CE si se contracteaza tot de CE, avandu-se in vedere acea suma limita aprobata in AG.
Daca in negociere acea suma se dovedeste a fi prea mica, de neacceptat pentru prestator, atunci fie nu se presteaza, fie se presteaza, urmand ca CE sa justifice in fata proprietarilor suplimentarea sumei initiale.
...........................
Adunarea generala a proprietarilor se aduna o data pe an cand se fixeaza bugetul de venituri si cheltuieli si se planifica anumite lucrari.

Daca intre timp apare necesitatea unei lucrari de urgenta CE decide daca o face sau nu, el este mandatat de proprietari intre AG anuale sa negocieze si sa contracteze aceste lucrari pentru mentinerea condominiului intr-o stare buna de functionare. Este o obligatie a CE.
Nu se poate convoca AG pentru orice lucrare se face in bloc, ca nici nu vin...si ajunge de blocul se darama pe locatari....
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Suntem in urmatoarea situatie:
- AG a hotarat angajarea unei persoane juridice pentru administrarea asociatiei de proprietari.
- CE a solicitat oferte de la diferite persoane juridice care au obiect de activitate administrarea de imobile. S-au inregistrat 2 oferte.

Problema consta in faptul ca CE a angajat societatea care avea tariful cel mai mare, pentrul simplul motiv ca aceasta a asigurat CE ca va recupera sumele restante de la proprietari prin tocmirea unei alte societati comerciale de recuperare debite, dar acest lucru il putea face si asociatia insasi.

Cum putem determina CE sa anuleze contractul cu tariful mai mare si alegerea celui mai mic?

Multumesc.
Nu puteti, un contract deja semnat nu mai poate fi reziliat decat tot in termenii contractului. Se spune asa: contractul este legea partilor.
Adunarea generala mandateaza CE sa se ocupe de contractari intre convocarile anuale. Sunt reprezentantii Dv. si pana la noi alegeri ii lasati sa gestioneze treburile asociatiei. La Adunarea generala viitoare ii puteti schimba, dar contractul nu poate fi reziliat.
........................
Este daca vreti, situatia pe plan national. Orice guvern se va forma, acesta va trebui sa respecte Acordul cu FMI, ca vrem sau nu vrem, ca vrea sau nu vrea!

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)
Adunare generala adamar adamar dorim sa facem o sedinta la bloc, presedintele refuza, comitetul nu face nici un demers pt ca presedinta nu vrea, prima si singura sedinta din anul 2019 a fost ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte? irina_maria1 irina_maria1 Buna ziua, 1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat ... (vezi toată discuția)