avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul pentru bloc centrala proprie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul pentru bloc centrala proprie

Bună ziua, locuiesc intr un apartament cu 4 camere(10 calorifere) iar anul acesta întreținerea s a ridicat la suma de 1260 luna ianuarie. As dori sa stiu cum se calculează legal căldură din apartamente deoarece mi se spune că am multe calorifere de aceea am si întreținerea foarte mare. In toamna au venit de la o firmă sa numere caloriferele si mi au lăsat o foaie cu metrajul fiecărui calorifer si elementii acestora. Din spusele unui domn administrator (alt bloc) căldură se calculează la suprafață utilă si nu din calculul facut pe nr de calorifere. As dori sa stiu daca exista o lege pe care sa mi o indicați de unde as putea intelege cum se calculează căldura la un apt cu centrala proprie a blocului. Va multumesc anticipat, cu stimă Militaru Andreea
Cel mai recent răspuns: Andreea39 , utilizator 20:55, 1 Aprilie 2019
Doamna,
Raspunsul trebuie aflat la administratia dvs., nu dupa ...spusele unui domn administrator (alt bloc). Intelegeti ce vreau sa spun?
Ei, abia dupa spusele administratorului dvs. puteti comenta - ca este mult prea mult sau prea putin.
In orice caz, costul incalzirii locuintelor se repartizeaza proportional cu suprafata utila, insa aici mai intervin si alti parametri pe care acum nu doresc sa-i comentez, dar totuasi vreau sa va intreb daca locuiti la ultimul etaj sau la un etaj intermediar?
La etajul 3 din 11 . Din spusele dl administrator se pare ca suma este mare din cauza numărului de calorifere indicând că daca renunț la câteva nu voi mai avea costuri atat de mari. Dvs ce înțelegeți din asta?! Raspunsurile sunt evazive de cele mai multe ori de aceea am decis sa obtin informații in urma carora sa pot discuta cu dânșii mai in detaliu. Multumesc pentru răspuns. Cu stimă, Militaru Andreea
Trebuie sa cereti informatii in scris de la asociatie. Cum am precizat mai sus, costurile cu incalzirea se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza de proprietate sau cu sup. utila.
Acest lucru se observa imediat daca faceti o impartire a costului total al incalzirii / scara, la suprafata utila totala a scarii, rezultand costul pe metru patrat de suprafata utila. Acest rezultat trebuie imultit cu suprafata utila a fiecarui apartament (incercati doar la apartamentul dvs.), faceti comparatii si la alte apartamente, dar cum v-am spus, de toate acestea trebuie sa va lamureasca cei de la asociatie.
Referitor la nr. de calorifere: daca caloriferele locuintei dvs. sunt cele originale, nu trebuie sa va ingrijorati - asta este calcului proiectantului. Daca caloriferele sunt modificate (ca numar si nr. de elementi), atunci situatia / discutia se schimba....
Trebuie sa faceti comparatii si cu repartizarile la alte blocur/locuinte asemanatoare din zona, in sensul ca aceste costuri trebuie sa fie oarecum asemanatoare. - insa, dupa parerea mea, 1260 lei pe luna ianuarie 2019, mi se pare a fi cam mare...
Dupa SET - suprafata echivalenta termic.Daca un ap cu 4 camere are 10 calorifere si altul are 5, este o diferenta.Dar, administratorul este obligat sa va explice cum se calculeaza.....daca stie.Daca lucreaza cu un program unde doar baga datele...probabil nu stie.
Doamna Vali,
Repartizarea costurilor cu incalzirea nu se face dupa SET, ci dupa sup. locativa - daca este vorba de pausal.
Oricum, administratorul trebuie sa cunoasca in amanunt aceste chestiuni. Vreau sa spun ca daca are un program de gestiune si nu stie ce parametri se introduc acolo, situatia este mai grava. Eu astept ca d-na Militaru sa ne mai raspunda, eventual dupa ce se clarifica cu asociatia.

Alte discuții în legătură

Care este temeiul legal de a incasa costul caldurii pentru logiile ... Asociatia de Proprietari N. Balcescu Asociatia de Proprietari N. Balcescu Care este temeiul legal de a incasa costul caldurii pentru logiile inchise la exterior cu geamuri termopan si parapetul izolat cu polistiren in urma ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura pentru un ap situat la ultimul etaj andreiadmin andreiadmin va rog sa imi precizati daca pentru un apartam situat la ultimul etaj exista o diferenta in calculul (in acele formule complicate)consumului de caldura pentru ... (vezi toată discuția)