avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor rezultat din concubinaj

Buna ziua.
Am trait in concubinaj cu un barbat timp de 3 ani si jumatate. De 4 luni ne-am despartit dar in timpul concubinajului a rezultat un copil. In urma despartirii copilul a ramas la mine.
Cum trebuie sa procedez pentru a obtine incredintarea definitiva a minorului?
Va putea instanta sa nu-mi acorde incredintarea minorului daca eu nu am servici iar el are doar o pensie de handicap de 234 lei? :((

va multumesc

adiana_20
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:17, 22 Noiembrie 2009
trebuie o actiune in instanta de incredintare minor. cred ca aveti sanse mari sa vi se incredinteze prin faptul ca minorul e tare mic. dvs trebuie sa faceti dovada ca aveti unde sa locuiti cu minorul si ca aveti o sursa de venit. chiar daca nu o aveti, acea sursa, instanta va lua in calcul ca un copil asa mic e dependent de mama.

av.m.vasilescu
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o actiune in acest scop. In primul rand dvs trebuie sa demonstrati ca aveti unde sa locuiti si ....apoi ar fi bine sa dovediti ca aveti si ceva venituri sau ca va ajuta parintii, rudele si puteti sa oferi conditi pentru cresterea si ingrijirea minorului.
Multumesc mult pentru raspuns Doamnelor Avokitten si 2007_rozi.
Pot face dovada locuintei fara probleme.Locuiesc cu mama si fratele meu,mama avand servici.Doresc sa actionez in instanta deoarece exconcubinul nu doreste sa contribuie la cresterea copilului spunand ca daca il ia si el 2-3 zile pe luna nu mai trebuie sa-i plateasca pensie alimentara.Cardul de alocatie al copilului se afla la mine dar este facut pe numele lui inainte de externarea mea dupa nastere iar datorita acestui fapt nu pot obtine nici acel supliment de alocatie de la primarie spunand ca trebuie sa am cardul copilului pe numele meu fapt cu care exconcubinul nu este de acord.
In actiunea adresata instantei pentru incredintarea minorului trebuie specificata si pensia de intretinere a minorului sau va ramane la aprecierea judecatorului?
Avand in vedere situatia de mai sus credeti ca ma pot incadra in ajutorul acordat familiilor monoparentale?

adiana_20
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
adiana_20, utilizator
Solicitati pensie de intretinere prin actiunea pe care o introduceti pentruu incre4dintare minor.
Cuantumul pensiei poate ajunge la 1/4 din veniturile tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinajul este recunoscut de priectul noului cod civil? in europa, in ce tari e recunosut? ContSters89081 ContSters89081 Este o realitate in multe tari europene, inclusiv in Romania.Exista multe cupluri de facto, fara sa fie si de jure...adica, fara sa fi trecut pe la ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)