Bun gasit
Am lucrat 14 ani la o societate din jud. Ilfov, care se ocupa cu deservirea aeronavelor cu combustibili ( kerosen ) pe mai multe aeroporturi din tara ( Otopeni, Mihail Kogalniceanu, etc ) in functia de sofer- operator alimentare aeronave. Conform fisei postului m-am ocupat cu receptia combustibililor de aviatie in perimetrul aeroportului, asigurarea calitatii combustibililor pe timpul depozitarii, operatii de intretinere si verificare a echipamentelor, alimentarea aeronavelor cu kerosen, dupa parerea mea se poate incadra la grupa a II a de munca, manipularea produselor petroliere. Nu am beneficiat de nici un fel de spor (sporuri de aeroport, antena, conditii grele). Detin o fisa de risc individuala, cartea de munca, adeverinta de vechime cu incetarea activitatii, contract de munca. Ce sfat imi puteti da in acest sens?
Pntru a beneficia de grupa de munca/ conditii deosebite ori speciale de munca , societatea la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca documentele prevazute de legislatia in vigoare, sa depuna dosarul la ITM si sa obtina avizul acesteia si apoi sa nominalizeze, prin decizie, salariatii pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati care sa beneficiaeze de asa ceva.
Daca societatea nu a intocmit astfel de documente , atunci va fi foarte greu de obtinut o astfel de adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata in grupade munca/conditii de munca (speciale sau deosebite).
In sectorul privat, acordarea unui spor este posibila numai daca este mentionata in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern.