avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua
am o problema si data ma puteti ajuta cu un sfat : in data de 16.11.09 am fost la sediul firmei(cluj napoca) la care lucrez ca tehnician (locul meu de munca era in judetul ALBA, HUNEDOARA.si MURES) si nu au avut demnitatea de a comunica concedierea decat dupa 3-4 zile si prin posta ca incepand cu 17.11.09 se desfinteaza postul pe care sunt angajat in aceasta perioada am lucrat zilnic 8ore si in data de 18.11.09 am lucrat 12 ore ....abia vineri in data de 20.11.09 am fost intrebat cum doresc sa lucrez in aceasta perioada 4 sau 8 ore am optat pentru 4 dar intreband cum ramane cu orele lucrate din 17-20 si am primit un raspuns ca nu stiu cum ...de la firma am primit :telefon de servici si o masina , pe langa acestea mai este un depozit ca punct de lucru in alba iulia unde am tot felul de piese de schimb si utilaje si intrebarea mea este: pot solicita la firma sa vina cineva la ALBA IULIA pentru a predat tot ce am ? si a doua problema daca pot solicita da actele de lichidare le pot primi prin posta la adresa de acasa ?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:16, 22 Noiembrie 2009
D-le, nu mai dati dovada de bunatate....
Calculati de la data desfiintarii postului pana la data expirarii preavizului x 4 ore / zi si vedeti cate ore trebuie sa lucrati, nu faceti rabat de la dreptul dvs.!
Solicitati in mod categoric o Fisa de Lichidare, o comisie sau macar seful dvs. doirect, caruia sa-i predati tot ce gestionati, care sa semneze de "predare- primire" si sa scrie (cel mai "sanatos") pe fisa, " nu are datorii". Daca asteptati prin posta.....puteti avea si alte surprize, si nu de la Mos Craciun.

Ce pot sa constat este ca data desfiintarii postului dvs. este anterioara datei expirarii preavizului, atunci dvs.pe ce post activati daca el este desfiintat? Unii de la HR fac niste notificari negandite. Preavizul este anterior desfiintarii postului!!! Nu intai il desfiintez si apoi ma gandesc sa ii comunic si salariatului...uufff
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
scuze
dar am facut o gresala in anunt din data de 17.11.09intru in preaviz pana in 14.12.09
si referitor la predarea gestiuni si a masini luni 23.11.09 am fost chemat la cluj pentru a preda masina ....firma nu poate trimite pentru a prelua tot ce am ?
si daca pot cum trebuie sa procedez?
Anuntati-i sa vina sa-si ridice masina, sau sa va suporte cheltuielie de deplasare.Nu aveti obligatia sa predati unde e sediul firmei..daca era in Austarlia?:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada de preaviz dorel9 dorel9 buna ziua sunt intrun conflict cu firma la care lucrez .....de asta vara mi-se cere sa platesc o reparatie la masina firmei refuznd acest lucru in data de ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare, inventar magdalena_i magdalena_i Sunt in preaviz de 5 zile. Lucrez la punctul de lucru al firmei (judet Arges), firma avand sediul social in Rm Valcea (judet Valcea). Va rog respectuos sa-mi ... (vezi toată discuția)
Probleme serviciu anda_bebeko anda_bebeko Din data de 13 mai 2011 sunt angajata a firmei X, Bucuresti cu norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8ore/zi, 40ore/saptamana; repartizarea ... (vezi toată discuția)