avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu executor
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu executor

Buna ziua,

In cazul unei executari silite, cine plateste onorariul executorului judecatoresc si la ce cuantum se ridica acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 09:00, 2 Aprilie 2019
Creditorul este cel care avanseaza toate cheltuielile de executare (onorariu plus alte taxe si cheltuieli).

Cuantumul onorariului depinde de tipul executarii si de suma ce urmeaza a fi recuperata.

Aceste cheltueli vor fi incluse intr un proces verbal si vor fi recuperate de catre executor de la debitor.
Bună ziua,

Un avans din onorariu îl plătește creditorul care cere executarea, apoi se adaugă la ce plătește debitorul cu titlu de cheltuieli de executare.

Cuantumul exact depinde de executor.

O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l plateasca executorului gheorgheangelica gheorgheangelica Va rog sa-mi spuneti, care este suma pe care creditorul trebuie sa o achite executorului judecatoresc in vederea demararii executarii silite. Este prevazut ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)