avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut un contract pentru confecționare dormitor, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut un contract pentru confecționare dormitor, am plătit avans dar termenul de livrare a fost depășit și e amânat în continuare. La poliție mi s-a spus că nu mă pot ajuta, cum să-mi rezolv problema?

Buna ziua ! Pe data de 23.02.2019 am chemat pe un domn care face mobila la comanda , sa i a masurile necesare pentru a mi confectiona un dormitor . Toate bune !!! A facut un contract , si i am dat 1800 lei avans , urmand ca pe data de 23.03.2019 sa vina sa si onoreze comanda si sa i dau diferenta de 1830 lei. Dar astazi este 02.04.2019 si ma tot amana ." Ca vin maine, ca nu am masina, ca am probleme personale etc. " . Am fost si la politie , dar domnul politist mi a spus ca l am obosit povestindu i problema mea si ca nu ma poate ajuta. In cazul asta eu cum sa mi rezolv problema ???
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Mie imi pare ca v-ati raspuns singura la intrebare. "am facut un contract.." ergo, actiune in instanta pentru nerespectarea / respectarea cu intarziere a obligatiilor asumate acolo. As incepe prin a notifica cealalta parte si a-i oferi un termen pentru executarea obligatiilor sale (notificare redactata de avocat, expediata prin executorul judecatoresc). Puteti de asemenea incerca o plangere la ANPC (pe site-ul dumnealor), din descrierea pe care o faceti nu pare sa fie genul de contract unde ANPC ar avea competenta, insa este posibil sa ma insel. Politistul deocamdata are dreptate, nu prea are cu ce sa va ajute.
Succes
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
I am dat termen cele 72 de ore , apoi in fiecare zi am zis sa fiu intelegatoare cu dumnealui , dar astazi si a bagat ... in banii mei. Imi cer scuze de vorbele redactate mai sus... multumesc! Tinand cont ca am 2 copilasi care dorm pe jos pe saltea , din cauza domnului, pe banii mei.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
ChristianAndreea, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O intrebare ??? Daca i am facut notificare prin avocat , ii pot face la politie si o plangere de inselaciune , pe baza contractului ???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu avocatul. Din ce ati descris aici o astfel de plangere nu apare ca viabila insa vazand ce scrie in contract adaugat la ce s-a discutat intre parti ar putea sa duca la o alta concluzie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acuma depinde ce e scris in contract. Daca nu s-a pus niciun termen de livrare sau s-a pus un termen de livrare dar nu se precizeaza ce se intampla daca nu este respectat, atunci, nu aveti decat de asteptat ca nesimtitul sa-si faca lucrarea. Asa cum au spus antevorbitorii, vorbiti cu un avocat sa-i faca o notificare. Dar daca se ajunge sau s-a ajuns deja la asa ceva, va recomand sa solicitati restituirea avansului si in niciun caz sa nu mai finalizati lucrarea cu el, pentru ca va da rasoleala din dusmanie.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare bani ? lenovo lenovo Buna ziua. Problema mea sta dupa cum scrie si in titlu, in recuperarea unei sume, platite in avans, unui depozite de materiale de constructii pt o marfa ce nu ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de mobila alin086 alin086 Buna ziua.O sa explic pe scurt despre ce vorba.Acum catva timp in urma am achizitionat de la acea firma de mobila ,o camera matrimoniala.Comanda mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme contract mobila pe comanda ramona-oana ramona-oana Buna ziua! La inceputul lunii noiembrie am semnat un contract pentru o mobila de living cu o persoana fizica, am dat un avans, urmand sa primim mobila conform ... (vezi toată discuția)