Buna ziua,
Sunt chirias intr-un apartament al primariei din anul 2004. Doresc sa cumpar imobilul.
Cei de la primarie mi-au spus ca pe baza legii 112/1995, nu pot cumpara imobilul deoarece nu sunt chirias la data aparitiei legii.
De asemenea, din ce mi-au comunicat cei de la primarie imobilul nu este revendicat pe legea 10,
Mi s-a spus ca pot achizitiona imobilul doar daca se modifica legea 112/1995.
Intr-un articol de guvern din 2013 scrie:
"Legea nr 112/1995 a dat posibilitatea tuturor chiriasilor titulari ai unor contracte de inchiriere a apartamentelor in care locuiesc de a opta intre a cumpara aceste apartamente sau de a ramane in continuare chiriasi. Ceea ce conteaza este existenta calitatii de chirias la momentul aparitiei legii (decembrie 1995), astfel ca raportarea dobandirii calitatii de chirias la o data ulterioara datei de intrare in vigoare a legii, astfel cum propune initiatorul propunerii legislative, nu poate fi acceptata."
- Intreg articolul poate fii gasit aici:
[ link extern ]
Intrebarea mea este, nu exista o alta lege care sa imi permita achizitionarea imobilului chiar daca sunt chirias din 2004, iar legea este din 1995? Deoarece conform contractului, dupa o perioada de 5 ani in care am fost chirias pot inainte o cerere pentru cumpararea imobilului de la primarie.
Multumesc.