avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/1995 nu permite cumpararea imobilului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/1995 nu permite cumpararea imobilului.

Buna ziua,

Sunt chirias intr-un apartament al primariei din anul 2004. Doresc sa cumpar imobilul.

Cei de la primarie mi-au spus ca pe baza legii 112/1995, nu pot cumpara imobilul deoarece nu sunt chirias la data aparitiei legii.
De asemenea, din ce mi-au comunicat cei de la primarie imobilul nu este revendicat pe legea 10,

Mi s-a spus ca pot achizitiona imobilul doar daca se modifica legea 112/1995.

Intr-un articol de guvern din 2013 scrie:
"Legea nr 112/1995 a dat posibilitatea tuturor chiriasilor titulari ai unor contracte de inchiriere a apartamentelor in care locuiesc de a opta intre a cumpara aceste apartamente sau de a ramane in continuare chiriasi. Ceea ce conteaza este existenta calitatii de chirias la momentul aparitiei legii (decembrie 1995), astfel ca raportarea dobandirii calitatii de chirias la o data ulterioara datei de intrare in vigoare a legii, astfel cum propune initiatorul propunerii legislative, nu poate fi acceptata."
- Intreg articolul poate fii gasit aici: [ link extern ]

Intrebarea mea este, nu exista o alta lege care sa imi permita achizitionarea imobilului chiar daca sunt chirias din 2004, iar legea este din 1995? Deoarece conform contractului, dupa o perioada de 5 ani in care am fost chirias pot inainte o cerere pentru cumpararea imobilului de la primarie.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva Codruta77 Codruta77 In 2003 am cumparat un apartament de la succesoarele fostei chiriase a statului care l-a cumparat de la stat in 1996 in baza legii 112/1995. Mostenitoarele ... (vezi toată discuția)