avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda primita prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda primita prin posta

Buna! Am intalnit fel si fel de opinii pe acest capitol. Intrebarea mea este: daca am trecut peste limita legala de viteza pe langa o masina de politie care stationa cu luminile stinse, in cazul in care exista aparat radar in dotare, poate veni prin posta amenda? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:38, 2 Aprilie 2019
Buna ziua!
Se poate. Nu scrie nicaieri ca masina de Politie trebuie sa stationeze cu farurile aprinse atunci cand actioneaza cu radarul. Sau ca trebuie semnalizat cumva prezenta radarului...
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu vine (inca) nici o amenda prin poștă. Dacă sunteți proprietarul mașinii, vă poate veni o invitație de a merge la politie pentru a declara cine a condus mașina dvs. la momentul respectiv. Neprezentarea se sancționează contravențional, dacă nu ma înșel cu vreo 1300 RON. Dvs. decideți dacă și pe cine declarați ca șofer. În caz ca va vine invitație. Nu va poate întocmi PV de contravenție, pentru ca ar fi trebuit sa identifice înainte făptașul. Un PV de contravenție făcut pe numele proprietarului se poate contesta în instanta, cu declarație a unui martor, șoferul adevărat sau fictiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presemnalizarea radarului! Ionicasng Ionicasng Buna ziua! Zilele trecute am circulat cu mașina spre granița din Satu Mare și intr-o localitate erau la panda o mașina de poliție cu farurile stinse și ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rutiera mykedany mykedany Buna ziua, In data de 21 martie inaintea orei 1 circulam prin localitatea Movilita, jud. Ilfov, pe E85, cu viteza, pana in momentul in care o masina venind ... (vezi toată discuția)
Va invitam sa postati Admin Admin Amenzi de circulatie, procese verbale de contraventie, suspendarea sau retinerea permisului de conducere, accidente de circulatie, despagubiri, asigurari, ... (vezi toată discuția)