avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... foloase necuvenite
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

foloase necuvenite

buna ziua!am avut un accident in care am lovit 2 autoturisme si neavand rca. valabil la acea data am reparat un autoturism achitandu-i contravaloarea pagubei prin notar.cu cel de al doilea pagubit am mers la un servis mai intai unde ne-a facut un deviz am acceptat sa-i platesc reparatia dar el mai vrea si alte piese vizibile la data constatari de politie dar care nu apar in pv. pagubitul zice ca ma da in judecata.intrebarea este:daca la proces o sa spuna ca eu nu vreau sa-i repar masina si nu mai cere si acele piese care nu apar in pv. eu cum pot sa ma apar?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 11:33, 24 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Devizul si factura achitata sunt la dumneavoastra sau la pagubit ? Daca le aveti , puteti demonstra cu acestea faptul ca dumneavoastra ati suportat cheltuielile de reparatie ale pagubelor, constatate prin proces- verbal.
Cu stima !
dv trebuie sa-i reparati pagubele stabilite prin pr-vb. si mai apoi constatate in service, daca va da in judecata are toate sansele sa castige. in acest caz proba in defavoarea dv va consta in "constatarea la fata locului=pr.-vb., constatarea intr-un service autorizat" este stiu faptul ca agentul constatator consemneaza in pr-vb doar pagubele materiale vizibile, insa pot exista si pagube mai putin vizibile si de o gravitate mai mare decat cele vizibile, acestea constatandu-se intr-un service auto autorizat. Sfatul meu gasiti o solutionare amiabila, judecata in instanta =bani+timp.
cu stima avocat Mihai teris
slk-500 a scris:

... dar el mai vrea si alte piese vizibile la data constatari de politie dar care nu apar in pv. ...


Nu conteaza daca in procesul verbal de contraventie politistul a trecut sau nu toate avariile suferite de autovehicul in urma accidentului. Pagubitul trebuie despagubit integral pentru avariile suferite in urma accidentului.
Astfel daca sunt avarii vizibile la un control sumar sau ce urmeaza a fi descoperite in urma unui control amanuntit la o unitate service si care in mod indubitabil au fost cauzate de accident ele trebuie sa fie despagubite (reparate/inlocuite).
Important este ca aceste avarii indiferent de natura lor si de faptul ca au fost sau nu mentionate in pv. sa fie cauzate de accidentul produs de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata indemnizatie rca bestemailbox bestemailbox Pe scurt : In urma unui accident auto, m-am prezentat la societatea de asigurari in vederea intocmirii dosarului de dauna. Dosarul s-a deschis, au fost facute ... (vezi toată discuția)
Care sunt metodele prin care se poate contesta evaluarea făcută de asigurător unei mașini avariate? Cristi2lawyer Cristi2lawyer Buna seara, In urma unui accident cauzat de alt participant la trafic am dus masina intr-un service pentru reconstatare. Constatarea a fost facuta la ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)