avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

CCM are specificat un paragraf in care conducerea unitatii va negocia
marirea salariilor angajatilor dupa marirea metrului cub de (...), chemand la negociere Sindicatul. Acum , verbal, cele doua parti au avut o discutie prin care i s-a adus la cunostinta Sindicatului ca nu sunt bani pentru negocieri. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 5 Aprilie 2019
Se poate amana negocierea pana sunt bani ...

Va multumesc pentru raspuns .
Bani sunt, se scurg catre alte directii, dar niciodata pentru marire de salariu. Negocierile s-au incheiat dupa 6 luni in nov.2018, si s-a semnat CCM cu fraza ca vor creste salariile la marirea pretului metrului cub....Acum, cand am ajuns in acest moment, nu vor sa respecte CCM . Si n-ar fi prima data cand nu se tin de ce au semnat. Pentru ca sunt consiliati de un avocat puternic si au in zona influente politice . Sindicatul nostru ar avea nevoie de forte pe masura, dar nu din aceeasi zona geografica si etnica...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sindicatul ar putea solicita sprijin de la o confederatie /federatie nationala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza " unitate "? Mihaibc Mihaibc Conform Legii Dialogului Social la negocierea CCM la nivel de unitate negocierea este facuta din partea salariatilor de catre sindicatul reprezentativ sau de ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm - reprezentativitate sindicat y0sunt y0sunt Bună ziua! Am următoarea problemă. În organizaşia noastră există 3 sindicate. Toate sunt reprezentative prin mandat dat de Federaţia la care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)