avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diagnostic copil - data cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diagnostic copil - data cu caracter personal

Buna ziua!
Sunt invatatoare si din discutii cu colegele am aflat ca in scoala va fi transferat un copil cu nevoi speciale. La cabinetul medical am vazut diagnosticul copilului. autism infantil si ceva asociat.
Probabil va fi repartizat la mine in clasa intrucat am cei mai putini copii in an. Am discutat cu niste parinti ca va fi o sedinta cu parintii pentru a discuta aceasta problema.
Parintii copilului au aflat ca eu am vorbit despre copil si diagnosticul lui si am inteles ca vor sa ma reclame ca am divulgat date cu caracter personal si ca atentez la dreptul copilului.
Risc ceva?
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Tonyde, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 00:09, 3 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord 100% cu When. Părinţii copiilor din clasă trebuie informaţi, ca să pregătească şi ei copiii, acasă, pentru ce va urma. Handicapul copilului va fi evident şi, în lipsa explicaţiilor şi îndemnului la acceptare, copiii din clasă pot să-şi bată joc de noul venit, să râdă de el sau să riposteze instinctual la manifestările lui.
~ Conținut șters la cerere ~
Din postarea userului, rezultă că acest copil va fi "transferat", însemnă că a fost şcolarizat anterior şi, fiindcă se întâmplă acum, înseamnă că are manifestări care au determinat mutarea din altă şcoală, cu excepţia situaţiei în care familia şi-a schimbat domiciliul.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu or sa își poată integra în nici un colectiv copilul dacă se așteaptă ca ceilalți, părinți și copii sa se prefacă ca nu este nici o problema.
Copilul are autism. Din fericire poate primi ajutor, se pot lua multe masuri, exista tot felul de terapii. Sa îți reclami viitorul învățător al copilului pentru ca a adresat problema nu e una dintre ele. În plus ceilalți părinți din clasa au dreptul sa știe toate detaliile despre colectivul în care le merge copilul.
Dacă acei părinți trec printr-o drama nu e nimic rușinos, pot veni ei la școală sa discute cu învățătoarea și ceilalți părinți. Nu e rușine. Ce fac acum e rușinos.
Nu ar fi mai bine și mai deștept sa ofere ei informații pentru integrarea copilului decât sa reclame învățătorul ca a informat părinții despre ceva ce era firesc sa știe?
La grădinita unde mergea fiul meu un băiețel avea epilepsie. Am discutat despre asta noi părinții, copii au fost preveniți, astfel încât atunci când criza s-a produs au știut cum sa acționeze, adulți și copii. Da cei mici au fost bulversați însă într-o măsură mult mai mica decât dacă asta s-ar fi întâmplat din senin.
Asa e și cu autismul, învățătoarea și ceilalți părinți ar avea nevoie de putina îndrumare tocmai de la cei care se confrunta zilnic cu asta și anume părinții copilului.
Ce credeți ca a vrut sa facă învățătoarea? Sa pregătească terenul sau sa indemne colectivul sa primească copilul cu pietre?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot ajuta copilul - probleme cu invatatoarea 1maymay 1maymay Buna ziua, Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare anul acesta. Invatatoarea lor striga extrem de mult la clasa (am auzit-o, nu exagerez) si copilul a ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)