avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... nu am trecut numarul hotararii pe cererea de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

nu am trecut numarul hotararii pe cererea de apel

Buna ziua,
Am avut un proces in care instanta a admis partial cererea mea si am facut apel. Problema este ca pe cererea de apel nu am trecut nr hotararii ci doar nr dosarului . Eu nu am fost la domiciliu, m-a anuntat administratora ca am un plic de la judecatorie dar nu a vrut sa-l deschida. Conform legii stiam ca termenul de apel este de 30 zile, dar am fost sfatuita sa intru pe portal si sa vad ce termen a dat instanta, era doar de 10 zile iar eu eram nevoita sa depun in aceasi zi cererea ce altfel depaseam termenul. Pot aduce completari cererii si trece nr de hotarare?
Care este baza legala pentru care instanta a decis termenul de 10 zile pentru apel si nu 30 cum prevede legea? Am tot cautat dar nu am gasit nimic.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Chestiuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Chestiuta , utilizator 22:29, 2 Aprilie 2019
Buna ziua,
In functie de cauza exista mai multe termene SPECIALE.
Faptul ca nu ati scris numarul sentintei nu-i o problema, totul e sa fi formulat o motivare coerenta.
Dicutati cu un avocat URGENT daca nu aveti!
Multumesc, dar nu am facut nici motivarea ei pentru ca nu am stiut efectiv ce scrie in hotarare, nu am fost acasa si am luat doar solutia de pe net. Mai pot depune motive? Multumesc.
Acesta e dezavantajul actiunilor/cererilor / cailor de atac formulate după ureche fără a apela la un avocat.Angajati un av pt a repara ceva daca mai este ceva de reparat
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns. Dar nu este neaparat cerere dupa ureche. Am fost plecata, plicul a fost lasat in posta, dar mai mult scos inafara decat in cutie, administratora m-a sunat si mi-a spus de acest plic, am rugat-o sa-l ia si sa-mi zica data postei . Am intrat pe portalul instantelor si am vazut ca termenul de apel este de 10 zile, iar in ziua cand am fost sunata de administratora se implinea a zecea zi si era oricum trecut de ora 14. Nu stiam ce contine motivarea si nu aveam cum sa motivez cererea, astfel am depus-o fara motivare dar am specificat ca voi depune acele motive cand int4ru in posesia ei. Nu mi se pare normal sa nu pot depune motive daca nu am intrat efectiv in posesia hotararii. Ce sa scriu? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)