avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu puericultura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu puericultura

Buna ziua! Am inteles din lege ca acele +10 zile de concediu se acorda o singura data indiferent de numarul de copii. In CCM-ul din cadrul firmei la care lucrez exista urmatoarea sintagma :
"În afara concediului anual de odihnă plătit, salariaţii vor beneficia de zile libere, plătite, astfel:
b) la fiecare naştere 5 zile
-dacă a urmat un curs de puericultură +10 zile".
Intrebarea mea este daca se acorda acele 10 zile la fiecare nastere fiind un drept suplimentar negociat sau trebuie sa se respecte legea care spune ca se acorda o singura data?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 2 Aprilie 2019
CCM-ul este aparte de ce prevede legea... in lege se mentioneaza despre concediu paternal, iar in c.c.m. de zile libere platite.
Am inteles, deci conform ccm in vigoare eu beneficiez de 5 + 10 zile liber platite daca am facut curs de puericultura indiferent de numarul de copii, nu?
Asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Zile speciale libere sergynyo sergynyo Buna ziua! Lucrez la firma X de aproape un an. In tot acest timp, m-am confruntat cu o problema, destul de importanta, si-anume “agenda” de zile ... (vezi toată discuția)