Salutare. Eu cu prietena mea așteptăm un copil dar din păcate nu ne înțelegem deloc și cel mai probabil ne vom despărți. Eu insist să rezolvăm totul la un mediator, însă ea nu dorește acest lucru, ba chiar vrea să deschidă un proces să ajungem in fața judecătorului. Întrebarea mea este, cât durează aproximativ un altfel de proces și care sunt costurile aferente? Menționez că nu suntem căsătoriți. Mulțumesc
Buna seara,
Ce sa rezolvati la mediator?
Orice intelegere in fata mediatorului este doar o intelegere fara putere de lege.
Doar instanta sau notarul pot duce la emiterea unui inscris care sa statueze cu putere de lege intelegerea sau decizia.
Un proces de exercitare a autoritatii de catre ambii parinti cu domiciliul la mama poate dura intre un termen si un an, functie de cei doi parinti care sunt sau nu cu capul pe umeri.
Costul este functie de durata si avocat.
Divrt fara proces?
CostyC
Salut,
As dori aflu daca se poate divorta...fara proces sau fara sa implicam avocati, judecatori, etc. Mentionez ca acuala sotie si eu avem un copil impreuna. ... (vezi toată discuția)
Partaj
EnacheIonela
S-a incheiat divortul! Avem multe de impartit. Un apartament in care el s-a mutat abuziv..prin spargerea usii si inlocuirea acesteia, un automobil pe care l-a ... (vezi toată discuția)