avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua.Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.In urma unei relatii de concubinaj,am un copil.Vreau sa stiu,deoarece acesta a fost recunoscut de tata la nastere ,daca legal pot sa ii schimb numele pe numele meu,in hotararea judectoreasca mentionanduse faptul ca, copilul mi se incredinteaza spre educare si crestere,si ca acea hotarare suplineste acordul tatalui in vederea intocmirii documentelor.Pot sa ii schimb numele sa imi poarte numele meu de familie?As vrea sa il schimb..ne numim diferit..tatal nu face parte din viata noastra el fiind casatorit si vreau ca fiul meu sa aiba acelasi nume ca si mine.ce acte imi trebuie?va implor sa imi raspundeti..are deja 7 anisori copilul .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:22, 3 Aprilie 2019
Buna seara,,
Da puteti sa-i schimbati numele pe cale administrativa CU ACORDUL TATALUI inscris in actul de nastere.
In actul de natere, si in aceasta situiatie, numele tatalui va ramane trecut tot tatal biologic.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil dupa divort lacri_sav lacri_sav buna ziua, as vrea sa stiu daca pot schimba numele copilului minor in varsta de 1 an dupa divort daca poate purta numele meu anterior de casatoriei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere - schimbare nume copil ionel82 ionel82 Buna ziua!Am o intrebare la care as vrea raspuns..sunt casatorit din 2010 cu acte sotia mea are un copil dintr-o relatie anterioara in concubinaj(mai putin de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor florianandrei2001 florianandrei2001 Buna ziua As dori sa stiu care sunt procedurile si actele necesare pentru a putea schimba numele minorului. In urma cu 5 ani, in timp ce eram casatorita cu X, ... (vezi toată discuția)